Gå til hovedindhold

Finalen

Vindere af Senior 2 præmie - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Tre konkurrencer i én
Allerede i de yngste klasser i grundskolen deltager børn fra hele landet i Unge Forskere gennem opfinder-konkurrencen Min Vildeste Idé. I konkurrencen udvikler børnene idéer, som kan være med til at skabe en bedre verden. Besvarelsen sker i form af en tegning. Vinderen af 1. præmien modtager en check på 10.000 kr.

Hovedkonkurrencen for elever i grundskolen er Unge Forskere Junior, hvor eleverne dyster om kontante præmier på op til 15.000 kr. 

Konkurrencen for elever på ungdomsuddannelser hedder Unge Forskere Senior. Foruden kontante pengepræmier kan vindere af seniorkonkurrencen også se frem til fede rejsepræmier og deltagelse i internationale konkurrencer i f.eks. Kina, USA og Brasilien. 

Alle finalister i junior- og seniorkonkurrencerne udstiller og fortæller om deres projekter ved Science i Forum.


Afgørelsen
Mandag eftermiddag under Science i Forum får finalisterne besøg af jury-medlemmer med faglig ekspertise, og det er her det virkelig gælder for de unge talenter. Forum er lukket for offentligheden, mens den 70-mand store jury besøger finalisterne og hører deres præsentationer.

Juryens afgørelser præsenteres ved en lukket præmieoverrækkelse tirsdag eftermiddagi Forum, hvor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Undervisningsminister Merete Riisager forestår præmieoverrækkelsen.