Gå til hovedindhold

Program

DTU ScienceShow laver forøg på scenen til Science i Forum - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Programmet for Science i Forum 2017 bestod af et væld af science-aktiviteter og spændende sceneshows.

Manipulationseksperten Henrik Svanekiær åbnede Science i Forum med det første sceneshow. Svanekiær ville overraske publikum med psykologiske eksperimenter, som både spillede din hjerne og synssans et puds.

Hver dag kunne du også opleve en dissektion på scenen i Forum. Mandag havde Den Blå Planet en vestafrikansk dværgkrokodille med som gjorde dig klogere på den mystiske skabning, der ikke har haft brug for at udvikle sig i 100 millioner år.

Søndag og tirsdag tog Abdi Heyadat fra Statens Naturhistoriske Museum over og undersøgte hvilke organer, der holder os pattedyr i live - præcis hvilke dyr Abdi havde med, kan vi nu godt afsløre, det var nemlig en Polarulv!
Måske du husker Abdi fra, da han punkterede en hval på Henne Strand og efterfølgende skulle samle skelettet - eller fra da han dissekerede både oddere og marsvin til sidste års Science i Forum.

Der var også høje brag, søjler af ild og skyer af flydende nitrogen, når studerende fra DTU eksperimenterede var på scenen i Forum. Med udgangspunkt i dagligdagens fænomener lavede  spektakulære forsøg.

Programmet talte desuden Line Friis Frederiksen, som interviewede en række tidligere vindere af Unge Forskere, Jacob Aagaard, som fortalte om sit arbejde på CERN og Thomas J.J. Johansen fra Brorfelde Observatorium.