Gå til hovedindhold

Program

DTU ScienceShow laver forøg på scenen til Science i Forum - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Programmet for Science i Forum 2017 bestod af et væld af science-aktiviteter og spændende sceneshows.

Manipulationseksperten Henrik Svanekiær åbnede Science i Forum med det første sceneshow. Svanekiær overraskede publikum med psykologiske eksperimenter, som både spillede deres hjerne og synssans et puds.

Hver dag kunne man også opleve en dissektion på scenen i Forum. Mandag havde Den Blå Planet en vestafrikansk dværgkrokodille med, som gjorde de besøgende klogere på den mystiske skabning, der ikke har haft brug for at udvikle sig i 100 millioner år.

Søndag og tirsdag tog Abdi Heyadat fra Statens Naturhistoriske Museum over og undersøgte hvilke organer, der holder os pattedyr i live - præcis hvilket dyr, Abdi havde med, kan vi nu godt afsløre, det var nemlig en polarulv!

Måske du husker Abdi fra dengang, han punkterede en hval på Henne Strand og efterfølgende skulle samle skelettet - eller fra sidste års Science i Forum, hvor han dissekerede både oddere og marsvin.

Der var også høje brag, søjler af ild og skyer af flydende nitrogen, når studerende fra DTU eksperimenterede på scenen i Forum. Med udgangspunkt i dagligdagens fænomener lavede de spektakulære forsøg.

Programmet talte desuden Jacob Aagaard, som fortalte om sit arbejde på CERN, Line Friis Frederiksen, som interviewede en række tidligere vindere af Unge Forskere, og Thomas J.J. Johansen fra Brorfelde Observatorium.