Gå til hovedindhold

Grundskoler

Gør dine elever til Unge Forskere

Konkurrencen giver alle elever uanset klassetrin mulighed for at arbejde med den naturvidenskabelige arbejdsmetode og undervejs få deres ideer ud i den virkelige verden.
Både du og eleverne får mulighed for at skabe værdifulde kontakter med andre science-interesserede. Vinderne af konkurrencen findes hvert år i april til et brag af en finale i Forum.

Eleverne kan vinde kontante præmier for over 300.000 kr. og særlige sponsorpræmier - f.eks. en tur til en spændende science-seværdighed i Danmark med hele klassen eller et besøg i et moderne laboratorium.

Unge Forskere er den naturvidenskabelige arbejdsmetode i sin bedste form - for de talentfulde elever og for hele klassen.

Unge Forskere er en mulighed for alle dine elever - både drømmerne med højt til loftet og praktikerne, der engagerer sig i helt konkrete, virkelighedsnære problemstillinger.

Unge Forskere Junior kan bruges som en del af den daglige naturfagsundervisning, indarbejdes i et fællesfagligt undervisningsforløb, fungere som valgfag eller bruges som differentieret undervisning for særligt motiverede elever.

Hvad får eleverne med?

- Naturfaglige kompetencer

Eleverne arbejder med den naturvidenskabelige metode i praksis - en proces der understøtter tilegnelsen af de naturfaglige kompetencer. Når eleverne arbejder med selvvalgte, konkrete problemstillinger, som de brænder for, bliver naturfagene nærværende og relevante.

- Netværk og erfaring med virkelighedens verden

Eleverne tager ofte kontakt til eksperter, som giver dem et kig ind i virkelighedens verden. Via denne kontakt får eleverne en unik mulighed for at få erfaringer og skabe netværk uden for skolen.

- Møder med ligesindede unge

De elever, der går videre til semifinalerne og finalen, møder andre engagerede unge med samme interesse. Og de kommer hjem med nye faglige og sociale netværk.

Hvad kræver det af dig som lærer?

Det er elevernes engagement, fantasi og interesse, der skal drive projektet. Din rolle som lærer er at være vejleder. Mange elever bliver grebet og lægger rigtig mange kræfter i deres projekter - også uden for skoletiden. Det kan kræve lidt ekstra vejledningstid af dig. Inviter eventuelt en kollega - så har du en at sparre med.