Gå til hovedindhold

Unge Forskere Junior

Vil du krydre din daglige naturfagsundervisning med et spændende konkurrenceelement? Unge Forskere Junior er konkurrencen for alle elever i grundskolen 


En gave til dig

Er du lærer i natur og teknik, matematik, fysik, kemi, biologi eller andre naturfag? Så giv dine elever muligheden for at være med i Unge Forskere og en unik mulighed for at arbejde med et projekt, de virkelig brænder for. 

Det er nemt at være med, og der er kontante præmier for op til 300.000 kr. og en række spændende særpriser på spil. 

Hvis motivationen bærer der, og eleverne virkelig begynder at brænde for projektet, så når de højder, man som lærer ikke havde forestillet sig, de kunne nå. 

- Michael Fynsk, Årets lærer 2015

Konkurrencerne

Unge Forskere Junior er hovedkonkurrencen, der kræver det største hjernevrid fra dine elever. Til gengæld giver det også de fedeste oplevelser, nye venner, største præmier og masser af spændende naturfag.

Min Vildeste Ide er kreakonkurrencen, som kan tænde dine elevers naturfaglige interesse, der samtidig giver flotte præmier til de bedste, naturfaglige ideer.

Unge Forskere Junior er inddelt i tre kategorier:
 

  • Life Science
  • Physical Science 
  • Technology
     

Der uddeles 1., 2., 3. og evt. 4. præmier inden for hver kategori.

Masser af inspiration 

Kom godt i gang med Unge Forskere - vi har samlet en række gode råd, til, hvordan du let kan integrere Unge Forskere i din undervisning og vejlede dine elever i alt fra rapportskrivning til den naturvidenskabelige metode. Vores 5-trin-raket giver også et bud på, hvordan du kan involvere hele klassen i Unge Forskere.  

Se og læs vinderprojekterne fra Unge Forskere Junior 2016 her og Min Vildeste Ide her.