Gå til hovedindhold

Konkurrencen

Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence. Det er en konkurrence for børn og unge i grundskolen og på undgomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi. 
 

Konkurrencen er delt i to hovedspor junior (grundskole) og senior (ungdomsuddannelser). I begge spor skal deltagerne indsende et projekt på baggrund af et selvvalgt emne i kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology, som samlet dækker alle science-fagene. Deltagerne kan stille op individuelt eller i grupper af op til 3.

Deltagerne indsender et projekt med en selvvalgt problemstilling inden for science. Projektet kan være en del af et undervisningsforløb eller et selvstændigt projekt udenfor skolens rammer, og det indsendes til konkurrencen som en projektrapport.

Projektet bedømmes af Unge Forskeres fagjury, som vurderer innovation og kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces og formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet. Gennem faglig feedback op mod konkurrencens semifinaler og finale anerkender og udfordrer juryen deltagernes arbejde og til finalen præmieres de bedste 25% af finaleprojekterne med præmier. Desuden kan alle grundskoleelever også deltage i Min Vildeste Ide, som er en tegnekonkurrence for de mindste skoleelever.

I 2018 bliver Unge Forskere-konkurrencen afholdt for 30. gang. Igen i år er der kontante præmier for over 300.000 kr, særlige sponsorpræmier og adgang til internationale konkurrencer som VM i USA og EM i Europa!
 
Alle kan deltage i Unge Forskere og alle konkurrerer med hinanden inden for de to hovedspor.

Unge Forskere er en mulighed for at fordybe sig, få unikke oplevelser, gøre verden til et lidt bedre sted og måske vinde den helt store præmie!