Gå til hovedindhold

Bedømmelse

I Unge Forskere bedømmes alle projekter af en stor fagjury

Vi har næsten 200 frivillige jurymedlemmer fra hele landet, som stiller op for at finde årets bedste Unge Forskere. Juryen er bredt sammensat for at dække alle de naturvidenskabelige og teknologiske fag og for at kunne vurdere deltagernes præstationer i forhold til alder og klassetrin. Jurymedlemmerne tæller derfor både topforskere, iværksættere, erhvervsfolk, gymnasielærere og grundskolelærere. Der er en særlig jury til Unge Forskere Junior og til Unge Forskere Senior, så alle projekter bliver fair bedømt.

Projekterne bliver bedømt på den gode idé, den naturvidenskabelige/ingeniørens arbejdsmetode og formidlingen af projektet. 

Juryen giver projekterne point inden for hver af de tre områder, og på baggrund af disse point beslutter juryen hvilke projekter, der skal vinde. Projekter inden for Life Science og Physical Science bliver bedømt efter den naturvidenskabelige arbejdsmetode, mens Technology-projekter bedømmes efter ingeniørens arbejdsmetode.

Alle projekter bedømmes

Alle indsendte projekter til Unge Forskere bedømmes. I første bedømmelsesrunde vurderes projekterne på deres projektresumé suppleret med de indsendte rapporter. Når juryen har afgivet deres bedømmelse af projekterne går de bedste 200 projekter videre til semifinalerne.

Projekterne fordeles på semifinalerne, så deltagerne skal rejse kortest muligt og så niveauet i de fem semifinaler bliver så ensartet som muligt. Derfor tager Unge Forskere både højde for geografi og for juryens bedømmelse, når projekterne fordeles.

Semifinalebedømmelse

I semifinalerne møder deltagerne den regionale jury. Projekterne bedømmes på baggrund af juryinterviews på dagen, medbragte opstillinger og den videnskabelige poster, som deltagerne har med. I slutningen af hver semifinale udråbes de projekter, som går videre til årets finale i Forum.

Finalebedømmelse

Finalebedømmelsen foregår på samme måde som til semifinalerne, men her kæmper deltagerne om præmierne i deres kategori. For at sikre en fair konkurrence justeres antallet af præmier i en kategori efter antallet af finalister i kategorien.

Juryen interviewer alle finaledeltagerne og voterer derefter i hver kategori for at finde årets vinder. Tilsidst går en Grand Jury sammen for at finde de to samlede vindere af Unge Forskere.