Gå til hovedindhold

Novozymes rejselegat

Novozymes Rejselegat 2016

Hvert år belønner Novozymes to projekter til Unge Forskere-finalen, som beskæftiger sig med enzymer. Seniordeltagerne dyster om rejselegat, der kan bruge til at besøge et af virksomhedens forskningscentre og opleve forskningen på tæt hold. Sidste års vinder Mads Mikkelsen og forrige års vinder Benedikte von Spreckelsen er netop er vendt hjem Davis i Californien.

Mads Mikkelsen vandt Novozymes sponsorpræmie sidste år. Han havde undersøgt sygdommen Fabrys syndrom og fundet en måde, hvorpå man kan diagnosticere sygdommen hos mænd ved hjælp af enzymet α-galaktosidase.

Benedikte von Spreckelsen vandt sponsorpræmien i 2015 for sit projekt om fedtsyresammenhængen i forskellige typer fisk og kylling, som er vigtige for, at kroppen skal kunne fungere optimalt.

Novozymes har bl.a. forskningscentre i USA, Kina, Brasilien, Indien og selvfølgelig Danmark. I år gik turen til Californien - nærmere bestemt Novozymes Research and Development Site i Davis.

 

Benedikte von Spreckelsen på Novozymes Research and Development Site i Davis. 

“Det har været en helt fantastisk tur og en kæmpe oplevelse!“ fortæller Benedikte og fortsætter:

“Det har været SÅ spændende og super lærerigt. Alle har simpelthen været så søde og imødekommende - og virkelig dygtige og engagerede!”

Turen bød både på sightseeing i San Francisco, Sacramento og selvfølgelig Davis Downtown.

 

Medarbejderne på Novozymes viste Benedikte og Mads rundt i Davis. 

Men både Mads og Benedikte var dog enige om turens højdepunkt.

“Det bedste har helt klart været at være på Novozymes. Det at få lov at komme ind på arbejdspladsen og at deltage selv. Efter vi har været rundt og besøge de forskellige afdelinger og snakket med de ansatte, har det givet et godt billede af, hvad det vil sige at arbejde inden for biotek,” fortæller Mads.

Det var interessant at se, at alt den viden, man har fra gymnasiet, bliver brugt i forskningen - at det faktisk kan bruges til noget.

Mads Mikkelsen

Og de to unge forskere nåede virkelig forbi mange forskellige afdelinger alt fra Protein Chemistry, Expression Technology til Artifical Evolution, Sequencing og Robotics.

Benedikte og Mads var ikke de eneste danskere i Davis - de mødte tidligere undervisningsminister Christine Antorini, som overrakte præmierne det år, hvor Benedikte vandt.