Gå til hovedindhold

Om Unge Forskere

Unge Forskere-teamet

Unge Forskeres vision

Unge Forskere arbejder for:

  • at finde, anerkende og udfordre talenter i science

Alle elever skal blive så dygtige, som de kan - også de mest talentfulde. Unge Forskere er et talentprogram både for drømmerne med højt til loftet og for praktikerne, der engagerer sig i helt konkrete, virkelighedsnære problemstillinger.

Gennem problem-baseret projektarbejde får talenterne mulighed for at dyrke deres interesse for science og i konkurrece med landets bedste unge forskere, kan de nå helt nye højder.

Unge Forskere – en del af Astra

Unge Forskere arrangeres af Astra - nationalt center for læring i natur, teknik og sundhed.

Astra arbejder for:

  • at alle unge får indsigt i og handlekompetencer inden for science-fagene, som en dannelsesmæssig forudsætning for at være en aktiv borger i det 21. århundrede

  • at en større andel unge vælger en science-uddannelse og -karriere

Med Unge Forskere udfolder Astra visionen ved at lade børn og unge arbejde direkte med den naturvidenskabelige forskning og teknologiske udvikling. De unge forskere viser, at skoleelevers ideer kan omsættes til handling i den virkelige verden og at børn og unge kan gøre en forskel. Med de unge forskere som rollemodeller kan Astra inspirere en ny generation af science-interesserede børn og unge.

Unge Forskere under royalt protektorat:

Unge Forskere står under protektion af H.K.H. Prins Joachim. H.K.H Prins Joachim har været protektor siden 1997 og står hvert år i spidsen for præmieoverrækkelsen.

Det her, det er forskning. Det går lige ind under huden på en. Uanset om man kan forstå de formler, som der arbejdes med eller på nogen anden vis har haft interesse i det felt. Men man kan mærke, at det smitter.

H.K.H Prins Joachim

Unge Forskere ledes af et formandsskab bestående af:

Formand Per Falholt
Bestyrelsesformand, DTU

Æresformand Jørgen Mads Clausen
Bestyrelsesformand Danfoss A/S

Det er den glød i de unges øjne, når de fortæller om deres projekter, vi skal værne om og dyrke. Det er den kreativitet, nysgerrighed og innovationsevne, der skal sikre Danmarks fremtid.

Per Falholt, Formand for Unge Forskere