Gå til hovedindhold

Sponsorpræmier

Hvert år bliver der uddelt en række sponsorpræmier ved Unge Forskere-finalen.  

Præmierne varierer fra deltagelse ved Nobelpris-overrækkelsen, virksomhedspraktik, sparringstimer og patenthjælp til klasseoplevelser med fokus på science. 

Sponsorpræmierne udvælges af en separat jury. 

De nævnte præmier blev alle uddelt i 2017. Unge Forskere tager forbehold for ændringer i 2018.

DTU CHALLENGE: Engineer the Future

For at kvalificere dig til præmien, skal du sætte din viden på spil og bruge teknologi og naturvidenskab til at finde løsninger på fremtidens problemer.

Senior:
Præmien er et besøg på Roskilde Festival. Her får to vindere mulighed for at møde og sparre med nogle af de ca. 100 ingeniørstuderende fra DTU, der hvert år benytter Roskilde Festivalen som laboratorium og bruger teknologi og naturvidenskab til at finde løsninger på de problemer og ingeniøropgaver, der findes på festivalen. 

Junior:
Vinderen giver hele sin skole en oplevelse med fascinerende naturvidenskab helt tæt på, når DTU ScienceShow kommer på besøg. 

SIYSS (The Stockholm International Youth Science Seminar)

Vinderen udvælges af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, og der er ingen faste kriterier for denne præmie.

Senior: 
UNF donerer denne rejse, som inkluderer deltagelse i Nobelprisoverrækkelsen og efterfølgende festligheder i Stockholm i december.

Novozymes: Enzym Challenge

Novozymes uddeler to præmier til projekter, der handler om enzymer.

Senior:
Det vindende seniorprojekt modtager en pengepræmie på 10.000 kr. + 1 uges ophold i en forskningsafdeling hos Novozymes i Danmark. Her vil den/de studerende få mulighed for at arbejde sammen med dygtige forskere og opleve laboratoriemiljøet i Novozymes.

Junior:
Det vindende juniorprojekt modtager en pengepræmie på 5.000 kr. 

Teknologisk Institut - En dag i opfinderuniverset

Præmien gives til to juniorprojekter, der er baseret på originale og nyskabende ideer og som har et samfundsperspektiv. Projekterne skal pege på noget banebrydende eller innovativt og samtidig være resultatorienteret og anvendeligt. Der præmieres et projekt øst for Storebælt og et projekt vest for Storebælt.

Junior:
Vinderne inviteres sammen med klassen til en dag på Teknologisk Institut med alt betalt. Her vil I høre om, hvordan man på instituttet arbejder med innovation og opfindelser. 

Lundbeckfondens Formidlingspris

Præmien gives til det bedst formidlede projekt. Der laves en samlet vurdering af udstilling, poster og mundtlig præsentation.

Senior:
Lundbeckfonden sponsorerer en rejse til London med alt betalt, inklusive entre til de berømte museer Natural History Museum og London Science Museum.

Junior:
Junior-prisen består af et besøg for vinderen og hele klassen på et inspirerende og fagligt stærkt naturvidenskabeligt formidlingssted efter eget valg. Det kan fx være et besøg hos Kalklandet på Stevns, Experimentarium i København, Naturama på Fyn, Nordsøcentret i Nordjylland eller Universe på Als.

Topsøe Innovation Challenge

Prisen uddeles til et særligt nyskabende projekt, som udvælges af eksperter fra Haldor Topsøe A/S.

Senior:
Med prisen følger en uges praktik i virksomhedens globale forskningscenter i Lyngby, hvor prismodtageren vil få et unikt indblik i at arbejde med innovation og få muligheden for, sammen med forskerne, at være kreativ, udføre spændende forsøg og blive endnu klogere på, hvordan nytænkning i naturfag skaber de bedste løsninger.

Det var så rørende og overvældende at deltage i. En helt igennem unik oplevelse, jeg nok aldrig får lov til at opleve igen.

Kristian Lotzkat om Nobelprisoverrækkelsen