Gå til hovedindhold

Unge Forskere Senior

Unge Forskere Senior er en forskningskonkurrence for dig, der går på en ungdomsuddannelse.

Konkurrencen giver dig mulighed for at arbejde innovativt og projektbaseret med naturvidenskab og teknologi og undervejs få dine ideer ud i den virkelige verden. Skab værdifulde kontakter med andre science-interesserede unge, mød de stærkeste eksperter inden for dit felt og få en oplevelse for livet!

"Det var bare en kanon sjov oplevelse! Vi fik mulighed for at fordybe os i et selvvalgt projekt og samtidig møde en masse andre dygtige unge mennesker, der også syntes, naturvidenskab var fedt."

Linnea Mørch Folkmann, Unge Forskere-finalist 2014

Bliv en af de unge forskere

Vejen til at blive ung forsker kan være meget forskellig. Nogle har siddet og eksperimenteret i garagen, andre har arbejdet sammen med en professionel forsker og andre igen blev så optagede af et skoleprojekt, at de fik lyst til at deltage med fx deres teknologiprojekt eller studieretningsopgave. 

Unge Forskere er en konkurrence for alle og det kræver ingen udvælgelse eller et skoleforløb at deltage. Du behøver ikke være en 12-tals student eller et geni for at være med, men du skal være god til at tænke kreativt, arbejde dedikeret og systematisk og frem for alt brænde for dit projekt.

"Man skal ikke lade sig stoppe af, hvor stort et stykke arbejde, der kan være i en idé. Vejen til storhed starter med et skridt. Det er nok det budskab, der betyder mest i Unge Forskere."

Ishak Zaaimia, Unge Forskere-finalist 2016

Hvad kræver det at være med?

Du deltager i Unge Forskere Senior med et selvvalgt science-projekt, hvor du skal indsende et projektresumé og en projektrapport for at deltage i konkurrencen. Efter deadline vurderes alle projekterne af en fagjury, og 100 seniorprojekter går videre til de regionale semifinaler.

Til semifinalerne møder du juryen til et science-fair, hvor du får din egen stand. Du skal medbringe en videnskabelig poster og holde en præsentation for juryen og semifinalerne afsluttes med udnævnelsen af 50 seniorfinalister.

Vinderne af konkurrencen findes hvert år i april til et brag af en finale i Forum. Finalen består af 3 dages science-fair med sceneshows, udstillere fra de store danske virksomheder og universiteter, ca. 8000 besøgende gæster og en stor præmieoverrækkelsesceremoni med H.K.H. Prins Joachim.

Du kan vinde kontante præmier for over 300.000 kr. og kvalificere dig videre til fx EM, VM i USA, de sydamerikanske mesterskaber i Brasilien eller de asiatiske mesterskaber i Kina. Der er også særlige sponsorpræmier - fx en tur til Nobelprisoverrækkelsen i Stockholm.

Du kan læse mere om deltagelsebedømmelseskriterier og præmierne og se vinderprojekterne fx fra Unge Forskere Senior 2017.