Gå til hovedindhold

Se det åbne program

Den 26. april lukker vi op for Unge Forskere-finalens åbne program, som er en række gratis oplæg for elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne. 

Mandag d. 26. april inviterer Unge Forskere grundskoleelever og elever på ungdomsuddannelser over hele landet til en spændende dag fyldt med gratis online oplæg om alt fra hjerneforskning til robotter og bæredygtighed. Programmet henvender sig både til grundskoleelever og elever på ungdomsuddannelserne og kan inddrages i undervisningen både for lærere, der har elever med i Unge Forskere-konkurrencen, og lærere, der vil tilføre deres undervisning ekstra krydderi. For at gøre det nemmere at vælge har vi angivet den primære målgruppe (grundskole eller ungdomsuddannelserne) ved hvert oplæg, men du kan frit vælge.

Oplæggene bliver afholdt via Microsoft Teams, og man deltager via linkene i programmet. 
Der er plads til 300 deltagere ved hvert oplæg. Tilmelding er ikke nødvendig. For alle oplæg, workshops og quizzer gælder det, at man kan stille spørgsmål via chatfunktionen.

Tryk her for at tilgå de relevante links, eller tryk dig videre via programpunkterne herunder.

Har du spørgsmål? Så skriv til info@ungeforskere.dk.

 

9:15 - 9:45: 

9:50 - 10:20:

10:25 - 10:55:

 • Hovedet i havet - Iltsvind i Danmark (grundskole)
  Se med, når Hovedet i Havet kigger nærmere på iltsvind og laver spændende eksperimenter. Det kommer til at foregå både ved kysten og på Hovedet i Havets kontor på Aarhus Universitet.
 • Leapcraft - Indeklima (grundskole)
  Hvordan skaber man et godt indeklima i klasseværelset? Og kan man indsamle data for at undersøge det nærmere?
 • Biofos Kloaklab - Fra lort til energi (grundskole)
  Hvordan renser man spildevand? Kan man lave det om til energi?
 • Experimentarium - Quiz (grundskole)
  Grøn transport, quiz om brændstoffer, teknologi, penge og vaner
   

11:00 - 11:30:

 • Vadehavscentret - Dissektion af ederfugl (ungdomsuddannelserne)
  Hvordan har en ederfugl tilpasset sig et liv til lands, til vands og i luften? Og hvordan ser den ud indeni?
 • Experimentarium - Quiz (grundskole)
  Klimaets smag og behag, quiz om fødevarer, spild, penge og vaner
 • Shape Robotics -  Fable Connect Robotræs (alle)
  Robotten, som til daglig er en hjælp til elever, der ikke fysisk kan være på skolen, skal styres sikkert og hurtigst gennem banen - stiller din klasse op i turneringen?
  OBS - Læreren kan tilmelde en klasse ved at sende en mail til christian@shaperobotics.com
   

11:35 - 12:05:

 

12:30 - 13:30: 

 • Hjerneforsker Peter Lund Madsen - Hjernen i topform (alle)
  Hør hjerneforsker Peter Lund Madsen fortælle om, hvordan vi bedst passer på vores hjerne. Bliv klogere på, hvordan man kan optimere sin hjernekapacitet.
  Peter Lund Madsen fortæller også om, hvor de gode ideer kommer fra, om hjernens badekar, bevidsthedsstrømmen og det frie valg. 

13:30 - 14:30: 

 • Dr.scient. Sebastian Mernild - Klimaforandringer (alle)
  Sebastian Mernild er en af verdens førende klimaforskere- og formidlere. I dette oplæg fortæller han om den menneskeskabte klimaforandring, hvad vi ved, og hvordan vi ved det. Hvad kan de pålidelige og systematiske observationer, som er ført siden 1880, fortælle os? Sebastian Mernild kommer også ind på den voldsomme påvirkning af klimaet, som industrialiseringen har medført, afsmeltningen af polerne, og hvilken konsekvens dette yderste tilfælde har for livet på kloden, samt hvilke tiltag vi skal gribe til for at vende udviklingen.
   
 • Journalist Nikolaj Sonne - Din mobil den lille forræder (alle)
  Studievært og journalist Nikolaj Sonne ser indsigtsfuldt og humoristisk nærmere på den omfattende hverdagsovervågning, som ikke handler om skæg, blå briller, Assange, WikiLeaks og statslige aktører, men går helt ned i vores egne lommer og bliver særdeles personlig. Det er den overvågning, som du selv valgte at sige ja til, da du trykkede ‘Accepter’ til Terms & Conditions på din yndlingscomputer -  nemlig din mobiltelefon.

Så skriv til info@ungeforskere.dk, hvis du har spørgsmål.