Den gode seniorprojektbeskrivelse

Når du tilmelder dig Unge Forskere Senior skal du udfylde en projektbeskrivelse.
Hvad er en projektbeskrivelse?
Projektbeskrivelsen er det vigtigste dokument, juryen har, når de skal bedømme, hvilke projekter, der skal udtages til semifinalen. Projektbeskrivelsen er et skema, du skal udfylde med en række spørgsmål om projektet. Du kan hente projekbeskrivelsen under downloads her på siden.
Jo skarpere din projektbeskrivelse er, jo større er sandsynligheden for, at du går videre til semifinalerne. Spar ikke på vigtige detaljer! Men undgå overflødig tekst. Her på siden kan du finde gode råd under de enkelte punkter, der skal beskrives i projektbeskrivelsen. Inde i selve skemaet er der vejledende kommentarer, så læs det grundigt igennem.
Du må skrive lige så meget tekst, som du har lyst til. Når skemaet er udfyldt, gemmes det som PDF og uploades her.
Herunder er en oversigt over punkterne, der indgår i projektbeskrivelsen og gode råd til de enkelte punkter.
Vigtig baggrundsviden
Det gode råd:
Det er vigtigt for juryen at kende baggrunden for projektet for bedre at kunne forstå projektet. Betragt dette som opvarmningen. Jo bedre du har sat juryen ind i baggrunden, jo lettere har de ved at sætte sig ind i dine/jeres tanker med projektet, og jo større er sandsynligheden for, at du går videre til semifinalerne.
Projektets centrale spørgsmål
Det gode råd:
Det centrale i dit projekt vil være selve undersøgelsen, og juryen vil være opmærksom på, om der er sammenhæng mellem de metoder, du vælger og det, du gerne vil undersøge. Det er vigtigt, at projektet er skarpt fokuseret, så du ikke kommer til at love at undersøge alt for meget på en gang. Samtidig er det vigtigt, at du er grundig i din undersøgelse, så dit projekt ikke bliver overfladisk. Ved at være omhyggelig med, hvordan du formulerer hovedspørgsmålet og underspørgsmålene, kan du sikre dit projekt et skarpt fokus.
Eksperter og samarbejdspartnere
Vi forventer, at du i en eller anden grad får hjælp fra din lærer. Det, juryen har brug for at vide her, er at høre, hvem du har inddraget, eller godt kunne tænke dig at inddrage i projektet uden for din skole.
Det gode råd:
Juryen vil se det som en væsentlig styrke i dit projekt, hvis du har undersøgt, hvem der har ekspertviden inden for dit område, og at du overvejer, om det giver mening at inddrage dem i dit projekt. Det er ikke sikkert, at det lykkes dig at finde samarbejdspartnere, men det er vigtigt, at du overvejer det.
Selve undersøgelsen
Det gode råd:
Afsnittet giveer juryen viden om, hvordan du har undersøgt underspørgsmålene, eller hvordan du har tænkt dig at gøre det. Skriv så detaljeret som muligt!
Centrale resultater
Det gode råd:
Indsæt gerne tabeller, figurer eller anden afbildning af resultaterne. Hvis du ikke allerede har haft muligheden for at generere resultater fra undersøgelsen, er det også helt fint. Du kan evt. skitsere, hvilke resultater du regner med at opnå.
Hovedkonklusion og videre arbejde
Det gode råd:
Hvis du når frem til en konklusion på baggrund af dine resultater, er det vigtigt, at du ikke overfortolker. Juryen vil se, om du kan skelne mellem, hvad du kan sige, og hvad du ikke kan sige på baggrund af resultaterne. Det er altså vigtigt, at du kun konkluderer noget, som du har belæg for.
Bilag
Et ekstra råd
Illustrationer og figurer