Gå til hovedindhold

Finalen

1. pladser i Junior - Unge Forskere 2018 - Foto: Sanne Vils © Astra

Finalen i Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkureencen, Unge Forskere, bliver hvert år afholdt under Science EXPO. Finalen strækker sig over tre dage.

Tre konkurrencer i én
Allerede i de yngste klasser i grundskolen deltager børn fra hele landet i Unge Forskere gennem opfinder-konkurrencen Min Vildeste Ide. I konkurrencen udvikler børnene ideer, som kan være med til at skabe en bedre verden. Besvarelsen sker i form af en tegning. Vinderen af 1. præmien modtager en check på 10.000 kr. til klassekassen.

Hovedkonkurrencen for elever i grundskolen er Unge Forskere Junior, hvor eleverne dyster om kontante præmier på op til 15.000 kr. i hver af tre kategorier. Konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne hedder Unge Forskere Senior, også her dyster eleverne i tre kategorier. Foruden kontante pengepræmier kan vindere af seniorkonkurrencen også se frem til fede rejsepræmier og deltagelse i internationale konkurrencer i f.eks. Kina, USA og Brasilien. 

Afgørelsen
Mandag eftermiddag under Science EXPO får finalisterne besøg af jurymedlemmer med faglig ekspertise, og det er her, det virkelig gælder for de unge talenter. Finalen er lukket for offentligheden, mens den faglige jury besøger finalisterne og hører deres præsentationer.

Juryens afgørelser præsenteres ved en lukket præmieoverrækkelse tirsdag eftermiddag, hvor Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og undervisningsministeren forestår præmieoverrækkelsen.

Kom og besøg alle finalisterne i junior- og seniorkonkurrencen, når de udstiller og fortæller om deres projekter ved tredags finalen i København.