Unge Forskere 2023 finalister Science EXPO

Finalister > FINALIST

 
 
 
 
 
 
 
 

Let there be (optimal) light

Nanna undersøger, om man ved at give planter mindre lys kan sænke energiforbruget og samtidig opnå næsten samme plantevækst.

Vertikale landbrug bruger mere strøm pr. kg afgrøder end et gennemsnitligt drivhus. Nanna undersøger, om man ved at give planter mindre lys kan sænke energiforbruget og samtidig opnå næsten samme plantevækst.

Deltagere: Nanna Elizabeth Rosa Kalmar

 
 
 
 
 
1. præmie i Life Science Senior

Motivering for placering i konkurrencen:

For samlet vinder

Den samlede vinder tager forskningsverden og industrien i inderbanen og formår at finde en perle i en etableret produktion af en dagligvare. Grand jury kan med stor glæde tildele den samlede vinder til projektet Let there be (optimal) light.

For Life Science Senior Årets vinder af Unge Forskere i Life Science Senior imponerede juryen med det store eksperimentelle arbejde. Et helt igennem velgennemtænkt og veludført forskningsprojekt, som har adresseret en af vores tids store udfordringer med at sikre plantebaserede fødevarer på en energieffektiv måde. Fremtiden er lys!

 
 
Særpris til EM

Nanna deltog i EU Contest for Young Scientists (EUCYS) og vandt en særpris, der gør, at hun skal deltage i Expo-Sciences Luxembourg, som er en international videnskabsmesse.

  • Let there be (optimal) light
Skip to content