Pigegruppen deltager i Unge Forskere

Finalister > FINALIST

 
 
 
 
 
 
 
 

Optimering af D-vitamin i fødevarer ved hjælp af UV-bestråling

Gruppen ser på, hvordan svampe kan danne D-vitamin gennem en lignende proces som D-vitamin-syntesen i kroppen.

Kan man indtage D-vitamin på en alternativ måde? Gruppen har undersøgt, hvordan svampe kan danne D-vitamin gennem en lignende proces som D-vitamin-syntesen i kroppen, og om metoden kan overføres til andre fødevarer.

Deltagere: Emilie Kruse Lytken, Aseniya Toneva, Johanne Kristiansen

 
 
 
 
 
3. præmie i Life Science

Motivering for placering i konkurrencen:

Dette projekt ser på en samfundsrelevant problemstilling. Deltagerne formår at lave et godt litteraturstudie samt understøtter den velskrevne teori med et eksperiment, der efterviser teorien. Projektet formår at videreudvikle allerede kendt teori, til nye brugbare produkter og kommer med flere løsningsforslag på problemet, med at sikre særligt udsatte befolkningsgruppers indtag af D-vitamin.

 
 
  • Optimering af D-vitamin i fødevarer ved hjælp af UV-bestråling