Gå til hovedindhold

Finalister 2021

I talentkonkurrencen Unge Forskere kæmper børn og unge med deres projekter om titlen som Årets Unge Forsker, kontantpræmier for over 300.000 kr., rejser til internationale konkurrencer og en lang række sponsorpræmier.
 

Her på siden, kan du se alle de projekter, der deltager i Unge Forskeres digitale finale  25.-27. april 2021. 

 

44
Technology

/SLASH/

Det er en stor belastning for kroppen at bruge skuldertaske. Derfor har Andrea og Sarah udviklet produktet SLASH, som gør det muligt at bære sin skuldertaske ergonomisk. Samtidig er den skabt i et flot design, som følger de nyeste modetendenser.

Senior
Andrea Wiborg Rasmussen, Sarah Thorenfeldt Nielsen, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Odense Tekniske Gymnasium, Odense Kommune
54
Technology

1RGI- Bar

Sebastian og Marius vil skabe en energibar, som forhøjer blodsukkeret i et bestemt tidsinterval, og som dermed giver god energi til kroppen. De vil sikre, at unge kan føle sig friske og koncentrerede - selv på lange skoledage med mange lektier.

Junior
Sebastian Krarup, Marius Bavnshøj, Skals Efterskole, Viborg Kommune
2
Technology

AltPlast

Victor, Tony og Arunn har lavet AltPlast, et bionedbrydeligt alternativ til konventionel plastemballage, der kan bruges til konservesdåser. Plasten er baseret på stivelse, der findes i tang, og kan derfor spises af dyr.

Senior
Victor Grønbjerg Thisted, Tony Thien Vi Tran, Arunn Ananthan, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Odense Tekniske Gymnasium, Odense Kommune
79
Life science

Bedre Bioposer

Mange fyldte bioposer holder ikke hele vejen ud til skraldespanden, og derfor bruges der flere poser, end det er meningen. Sophia-Amalie, Ciara og Helena vil derfor finde ud af, hvordan poserne kan forstærkes og samtidig stadig være nedbrydelige.

Junior
Helena Witt Nicolini, Ciara Liv Downes-Rasmussen, Sophia-Amalie Pontoppidan Høj Mindegaard, Skt. Josefs Skole, Roskilde Kommune
65
Technology

Biodiskoteket

Mathilde, Lenke og Frida vil forbedre biodiversiteten i byerne med minidrivhuset 'Biodiskoteket'. Blomsterne i drivhuset vil tiltrække insekter, som er med til at øge biodiversiteten. Det gælder særligt i byerne, hvor naturen fylder mindre og mindre.

Junior
Mathilde Koefoed Søgaard, Lenke Rónyai, Frida Louise Dall Pramming, Utterslev Skole, Københavns Kommune
57
Technology

Biomile

Peter og Laust vil lave en biomile på deres efterskole, så de bæredygtigt og klimavenligt kan opvarme et vildmandsbad. En biomile er en stor kompostbunke, hvor varmen udnyttes, når den komposterer.

Junior
Peter Stubkjær Jensen, Laust Bach Møller, Venø Efterskole, Struer Kommune
64
Life science

Bionedbrydelig sut

Mikkeline og Jacob vil skabe en nedbrydelig sut, da de ofte bliver tabt i naturen, og derfor skader miljøet. Deres miljøvenlige sut laves af agar, vand og glycerin, og selve bidestykket består af naturgummi - således er det også en allergivenlig sut.

Junior
Mikkeline Viekær Olsen, Jacob Sørensen, Kerteminde Efterskole, Kerteminde Kommune
69
Life science

Bioplast af tang

Maria og Mia vil med deres projekt rette opmærksomhed mod verdens overforbrug af plast. De har undersøgt, hvordan man skaber bioplast via tang fra Limfjorden, så de mange potentialer, som tang har for biodiversiteten i havmiljøet, kan udnyttes.

Junior
Maria Egebjerg, Mia Madsen, Venø Efterskole, Struer Kommune
84
Technology

Brug af superabsorberende polymerer til bekæmpelse mod oversvømmelse

Er det muligt at forhindre oversvømmelse af kloaker ved hjælp af superabsoberende polymerer? Det har Gabriel undersøgt ved at finde en billig, nem og genbrugelig løsning, som kan være med til at mindske risikoen for store vandskaber.

Junior
Gabriel Povsic, Hvidovre Privatskole, Hvidovre Kommune
20
Life science

Bæredygtig udvikling af beton

Nanna, Maja og Freya vil udvikle en mere bæredygtig og klimavenlig fremstilling af beton, da betonproduktionen står for hele 7% af al energirelateret CO2-udledning i verden.

Senior
Nanna Astrid Fjordside, Maja Clausen, Freya Kongskov, Egå Gymnasium, Aarhus Kommune
50
Technology

Bæredygtig vandforsyning

Rent grundvand spildes, fordi det bliver forurenet, når danskerne skyller ud i deres toiletter. Sofie, Julie og Sara har derfor undersøgt, hvordan man kan spare på det rene grundvand ved at bruge spildevand til at skylle ud i toiletterne med.

Junior
Sofie Staal, Sara Schlotfeldt, Julie Lerche Hansen, Utterslev Skole, Københavns Kommune
51
Life science

Børn og musik - et godt match?

Hjælper musik på koncentrationen? Sofie har undersøgt, hvordan børns koncentration påvirkes af musik - og i så fald hvilken form for musik, der viser sig som den mest effektive for koncentration og produktivitet.

Junior
Sofie Nærø Hansen, Erritsø Fællesskole, Fredericia Kommune
39
Life science

Børnedødelighed

Charlotte og Rima vil gerne gøre en forskel for børnedødeligheden i Afrika, men hvordan gør man det, samtidig med at energikilderne er bæredygtige? De har opfundet en kuvøse, som kører på alternative energikilder - de udnytter blandt andet solens energi til opvarmning.

Senior
Charlotte Juhl, Rima Abduljabar, Egå Gymnasium, Aarhus Kommune
16
Technology

Clean Greens

Nikolai, Ida og Cecilie vil øge befolkningens sundhed på en bæredygtig måde. De har udviklet en desinficeringskasse, som ved hjælp af UV-C-lys fjerner bakterier og vira på frugt og grønt i supermakedet.

Senior
Nikolai Leerberg, Ida Ravn, Cecilie Degnbol, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Odense Tekniske Gymnasium, Odense Kommune
93
Technology

Clean water

Ane, Mimi og Emilie vil med deres projekt sørge for, at alle kan få adgang til rent drikkevand. De har opfundet en tønde, hvor et grovfilter og jord- og sandlag er med til at rense vandet. Derudover dræbes bakterier i vandet ved brug af UV-lys.

Junior
Ane Nielsen, Mimi Malak Halik, Emilie Lea Jensen, Skals Efterskole, Viborg Kommune
34
Technology

CleaReflekser

Emilie, Laura og Sophie har med deres projekt udviklet produktet CleaReflekser, der gør trafikken mere sikker. Produktet er usynligt i dagslys, men lyser op i mørket.

Senior
Emilie Andersen, Laura Lykkegaard, Sophie Rosenfeldt Ravnholt Jensen, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Odense Tekniske Gymnasium, Odense Kommune
61
Life science

Dragefiskefælde

Den invasive dragefisk truer verdens koralrev! Det vil Neel, Natalie og Oliver sætte en stopper for med deres dragefiskefælde, som kommer meget dybere ned, end det er muligt for en normal dykker, og som samtidig er mere effektiv og dyrevenlig.

Junior
Neel Krydsfeldt Vestergaard, Natalie Durieux Rostrup-Nielsen, Oliver Schwanenflügel, Flakkebjerg Efterskole, Slagelse Kommune
4
Technology

Effektivisering af landbruget

Tim, Susanna og Jonas vil gerne forbedre landbruget i ulande. Derfor har de udviklet et vandingsanlæg, som tager udgangspunkt i rodzonevanding, så der spares på både vand og kræfter. Produktet er bæredygtigt, da det er lavet af genbrugsmaterialer.

Senior
Tim Larsen, Susanna Hilmarsdottir, Jonas Kock, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Odense Tekniske Gymnasium, Odense Kommune
46
Technology

Emhætte på sol og vind

Amalie, Clara og Lara har med deres projekt skabt en emhætte, som kører på vind- og solenergi, og som har til formål at mindske eksponeringen af skadelige partikler fra røg ved madlavning over bål. Emhætten vil særligt komme udviklingslande til gode.

Senior
Amalie Møller, Clara Bøgedal Christiansen, Lara Wolter Rasmussen, Egå Gymnasium, Aarhus Kommune
55
Physical science

Energien fra Grønland

Sarah, Milan og Sofie har set et stort potentiale i vandkraft, hvilket især gælder i Grøndland, og derfor vil de anvende ‘Compressed Air Energy Storage’ (CAES) som en erstatning for fossile brændstoffer, som er vores nuværende bærende energikilde.

Junior
Sarah Kamstrup-Akkaoui, Milan Sikkerninnguaq Kessel Olsen, Sofie Xiaozhen Schuster Nielsson, Flakkebjerg Efterskole, Slagelse Kommune
10
Technology

Fejltankning

Silas, Niclas og Jakob har lavet et produkt, der kan eliminere fejltankning på biler. Ifølge en spørgeskemaundersøgelse, de selv har labet, har de fundet ud af at fejltankning er et problem, en del kender til.

Senior
Silas Falkø, Niclas Jensen, Jakob Nielsen, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Odense Tekniske Gymnasium, Odense Kommune
27
Life science

FLUORESCERENDE STOFFERS BESKYTTELSE AF KORALREVET

Laura, Rikke og Kristine har undersøgt, hvad konsekvenserne ved udryddelsen af koraller er, og om det er muligt at forlænge deres levetid. Men er kampen allerede tabt, eller kan korallerne nå at tilpasse sig det varme og sure havmiljø, før de uddør?

Senior
Laura Seltoft Yde, Rikke Thomsen, Kristine Svane, Egå Gymnasium, Aarhus Kommune
76
Life science

Forsøg med UV-pulver i sprit

Idun, Kasper og Magnus undersøger i deres projekt, hvor mange der spritter hænderne af inden et måltid. I projektet laver de forsøg med UV-pulver i sprit.

Junior
Idun Grundtvig Christensen, Kasper Pedersen, Magnus, Ryslinge Efterskole, Faaborg-Midtfyn Kommune
53
Technology

Fra STØJ til ENERGI

Støj findes alle vegne, og det kan være både distraherende og sundhedsskadeligt. Men kan støjen bruges til noget godt? Signe har undersøgt, hvordan man kan omdanne støj til energi, så larm fra fx skoler, koncerter og banegårde udnyttes positivt.

Junior
Signe Weiss Nielsen, Erritsø Fællesskole, Fredericia Kommune
62
Life science

Frugt og vask

Hvor ren er den frugt, som vi køber, egentlig? Miriam har undersøgt, hvor mange gange man skal vaske frugt, før den bliver ren nok til at spise - og om det overhovedet er nødvendigt at gøre noget.

Junior
Miriam Mølby Rask, Erritsø Fællesskole, Fredericia Kommune
41
Physical science

Fusion - fremtidens bæredygtige energikilde

Hvad er hemmeligheden bag Solens enorme energiproduktion? Det har Carla, Emilie og Victoria undersøgt, og de har fundet ud af, hvordan fusionsenergi kan blive en del af fremtidens svar på en bæredygtig energikilde.

Senior
Carla Haahr, Emilie Engholm Dremstrup, Victoria Fredborg Jensen, Egå Gymnasium, Aarhus Kommune
81
Physical science

Fusionsenergi og vejen dertil

Kan fusionsenergi være fremtidens energikilde? Gustav og Jakob vil gennem en selvprogrammeret simulering vise, hvilke faktorer der har indflydelse på vores forståelse af fusionsenergi - også som fremtidens energikilde.

Junior
Gustav Larsson Eg, Jakob Honoré, Mølleskolen, Skanderborg Kommune
15
Physical science

Fusionskraft

Vores fremtid afhænger i høj grad af den grønne omstilling, og derfor har Mikkel, Fie og Nikolaj undersøgt, hvordan fusionskraft kan være svaret på en mere bæredygtig og vedvarende energi, når fossile brændstoffer skal erstattes.

Senior
Nikolaj Holm-Petersen, Mikkel Gersner, Fie Karlsen, Egå Gymnasium, Aarhus Kommune
66
Technology

Genpåfyldelige og pantbelagte mælkeglasflasker

Mathilde og Dicte har undersøgt, hvordan den gammeldags mælkeglasflaske kan gøres mere bæredygtig. De bevarer den køleskabs- og forbrugervenlige flaske, men gør den pantbelagt, så den kan genbruges igen og igen.

Junior
Mathilde Bruun Clausen, Dicte Vind Hofmeister, Skals Efterskole, Viborg Kommune
18
Life science

Hurtignedbrydende pap

Nicholas, Julie og Camille vil gerne mindske miljøbelastningen fra fyrværkeri. Fyrværkeri består primært af pap og små plastikdele, så gruppen har undersøgt, hvordan pappets nedbrydningstid kan forkortes.

Senior
Nicholas Lundkvist Bundgaard, Julie Victoria Christensen, Camille Dalhoff, Odder Gymnasium, Odder Kommune