Biovenlige ligkister

Finalister 2024

Se finalisterne i Unge Forskere 2024

Her på siden kan du se alle de 49 projekter, der er i finalen i Unge Forskere.

Juniorprojekter er projekter lavet af elever fra grundskolen, og seniorprojekter er projekter lavet af elever på ungdomsuddannelserne. 

Life Science-projekter fokuserer på alt levende, hvorimod Physical Science-projekter er handler om ikke-levende systemer. Fælles for alle Technology-projekter er, at eleverne her har lavet en prototype på et produkt, som løser et problem. 

astra girl
  • Konkurrence

  • Kategori

  • Sorter

  • Nulstil søgning
Senior - Technology
Stand: S27

Fiona, Ida og Freya vil forbedre indeklimaet på uddannelsesinstitutioner ved at bringe planter ind i klasselokalet.

Junior - Life Science
Stand: J23

Augusta har fundet ud af, at alger gennem en forrådnelses- og gæringsproces kan blive tll bioethanol.

Junior - Life Science
Stand: J34

Ingrid, Johanne og Sebastian vil lave et sundt og naturligt tyggegummi på alger. Alger er rige på omega-3, B12, jern og proteiner, og tyggegummiet vil derfor kunne bruges som et bæredygtigt kosttilskud.

Junior - Technology
Stand: J29

Luka og Simone vil lave et sundere, mere bæredygtigt og naturligt alternativ til proteinprodukter, som stadig er smagfuldt.

Senior - Life Science
Stand: S22

Nikolai, Sophie og Zana vil finde et alternativ til antibotika ved at teste forskellige naturmidlers evne til at hæmme eller dræbe E.colibakterier.

Junior - Life Science
Stand: J22

Gustav vil finde ikke-medicinske virkemidler til behandling af psoriasisudslæt. Han har gennemgået forskningsliteraturen og vil nu eksperimentere med Indigo og B-12’s virkning som nænsomt og effektivt alternativ til psoriasismedicin.

Senior - Life Science
Stand: S01

Chiara, Emma og Lasse undersøger, hvilke jordtyper og gødninger er de bedste for planter at vokse i.

Junior - Life Science
Stand: J07

Esben og Isabel vil vide, hvordan vi vasker mest effektivt og bæredygtigt. De undersøger, hvad vaskemiddel-enzymet amylases temperaturoptimuum er for at se, om det mest effektive også er det mest bæredygige.

Junior - Life Science
Stand: J46

Signe undersøger planteekstrakter af gamle lægeurters evne til at hæmme bakterieflora. På baggrund af hendes resultater har hun har sammensat en række planteekstrakter, som hun vil bruge til at lave antibakterielle plastre.

Junior - Life Science
Stand: J02

Nicklas og Tobias vil udvikle en tee ud af appelsinskræller. De nuværende tees er lavet af plast og forurener naturen, da de ofte bliver efterladt på golfbanen.

Junior - Life Science
Stand: J41

Freja, Laura og Vigga vil lave et bæredygtigt alternativ til den harpiks, håndboldspillere bruger. Den nye harpiks skal laves ud af naturlige materialer og skal ikke skade tøj og hud, som almindelig harpiks gør.

Senior - Technology
Stand: S07

Alexander, Anine og Lucas har lavet en prototype på et gåbånd for at øge aktiviteten og sundheden hos stillesidende kontorarbejdere.

Senior - Technology
Stand: S24

Asta, Felix og Ludvig vil skabe et bedre undervisningsmiljø for elever med ADHD-træk. Derfor har det lavet en kuglebane, som skal sidde under skolebordet, og som eleven så kan interagere med, når det passer dem.

Junior - Life Science
Stand: J26

Marcel og Wilfred undersøger, om substansen mucilage fra chiafrø kan blive et billigere vegetarisk geleringsmiddel end agar agar, som er det mest udbredte ikke-animalske geleringsmiddel, så flere vælger et ikke-animalsk geleringsmiddel.

Senior - Life Science
Stand: S13

Andreas, Line og Ulrikke vil udvikle et bionedbrydeligt cigaretfilter for at reducere mængden af mikroplast i naturen.

Junior - Technology
Stand: J21

Feline undersøger, hvorvidt cigaretfiltre af loofah-svamp og hyldebærmarv vil være et bionedbrydeligt, effektivt og mindre forurenende alternativ til almindelige cigaretfiltre.

Junior - Life Science
Stand: J18

August og Ayaan vil mindske madspild ved at reducere mængden af kød, der bliver smidt ud.

Junior - Technology
Stand: J09

Joshua, Rebecca og Sigrid vil give os mulighed for at tage afsked med vores elskede på en bæredygtig måde.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

Skip to content