Gruppe af seniordeltagere

For finalister

Er du gået videre til finalen?

Her på siden har vi samlet information til dig, der er gået videre til finalen. Her kan du læse mere om finalecampen for seniordeltagere og finalen til Science EXPO.

OBS! Husk at holde dig opdateret på mit.ungeforskere.dk.

astra girl

Finalecamp

Når du er udtaget til finalen bliver du inviteret til en camp over to dage i Sorø. Campen er udbudt af Science Talenter. Her får du sparring på både den visuelle og mundtlige formidling af projektet. Det er god mulighed for at finpudse de sidste detaljer, møde de andre deltagere i Unge Forskere Senior og skabe et netværk af andre unge, der brænder for naturvidenskab og teknologi.

astra girl

Science EXPO

Finalen er et tre dage langt finalearrangement, der finder sted 21. - 23. april 2024 i Forum, Julius Thomsens Pl. 1 i København. Finalen er en del af Science EXPO, hvor du sammen med de andre finalister står blandt udstillere fra museer og virksomheder, der vil vise, hvad der rører sig inden for naturvidenskab og teknologi.

Som en del af finalen skal du under Åbent hus formidle dit projekt for besøgende. Her har du god mulighed for at øve din præsentation inden juryrunderne. 

Foreløbigt program

Som finalist deltager du i samtlige programpunkter beskrevet nedenfor.

Søndag d. 21. april 2024:
Du ankommer og sætter din stand op i god tid før Science EXPO åbner. Derefter deltager du i Åbent hus fra kl. 14.00 – 18.00, hvor du præsenterer dit projekt for besøgende. Efter åbent hus vil der være aftensmad og en social aktivitet med de andre finalister.

Mandag d. 22. april 2024:
Du deltager i Åbent hus fra kl. 9.00 - 13.00. Herefter er der juryrunder, hvor du får besøg af flere jurymedlemmer og præsenterer dit projekt. Efter juryrunderne er der planlagt en social aktivitet.

Tirsdag d. 23. april 2024:
Du deltager i Åbent hus fra kl. 9.00 - 13.00. Herefter begynder  præmieoverrækkelsen, hvor vinderne afsløres med efterfølgende reception. 

Seniorfinalist med et mikroskop

Konrad Basse Fisker - Samlet vinder af Unge Forskere Senior 2022

Det har været ret fedt at være med i Unge Forskere, især fordi der har været så stort engagement fra de andre deltagere også. Altså den måde man møder op, og alle aldersgrupper interesserer sig for hinandens projekter, og der er et kæmpe højt fagligt niveau.

Opstilling til finalen

Til Science EXPO har du et ekstra stort udstillingsområde. Det består af to standvægge á en meters bredde, der er samlet med en aluminiumsprofil på midten. Unge Forskere bruger toppen af standvæggen, men udover det kan du bruge al pladsen.

Du kan downloade en tegning af finalestanden med ca. mål her.

astra girl

Mere viden

Læs mere om din udstillerstand til finalen, hvem der bedømmer projekterne, konkurrencens præmier og priser, og se de tidligere vindere og deres projekter

Sådan indretter du din udstillerstand til semifinalen. Læs om vægstørrelserne i de forskellige regioner.
Mød juryen, der bedømmer de deltagende projekter og udvælger, hvilke projekter der går videre.
Se hvilke præmier, du kan vinde i Unge Forskere Senior. Der er både præmier i hovedkonkurrencen samt en række særpriser.
Skip to content