Tidligere deltager i Unge Forskere Senior

Unge Forskere Senior

Unge Forskere Senior er konkurrencen for dig, der går på en ungdomsuddannelse

Unge Forskere er en forskningskonkurrence for gymnasieelever. Du kan deltage alene eller i en gruppe på to eller tre personer. Konkurrencen giver dig mulighed for at arbejde innovativt og projektbaseret med naturvidenskab og teknologi og undervejs få dine ideer ud i den virkelige verden. Du kan vinde op til 25.000 kr. og kvalifikation til VM og EM i science.

Som deltager i Unge Forskere får du rig mulighed for at udvide dit netværk. Til konkurrencens semifinale og finale, vil du møde andre science-interesserede unge, møde de stærkeste eksperter inden for dit felt i Unge Forskeres fagjury, og du vil få en oplevelse for livet!

Få et overblik over, hvad konkurrencen indebærer, hvordan du deltager, og hvilke dokumenter du skal bruge, og hvordan du tilmelder dig i guiden til gymnasieelever

Herunder kan du få et lynoverblik over konkurrencen, og du kan også find inspiration til, hvordan du bruger Unge Forskere i din undervisning i kataloget.

astra girl

Tilmelding

Tilmeldingen sker via tilmeldingssiden, og du skal tilmelde projektet inden deadline, som er 1. februar 2023. Ved tilmelding skal du have projektrapport, projektbeskrivelse og blanketter klar.

Semifinalen

Til semifinalerne møder du juryen, hvor du får din egen stand. Her skal du medbringe en videnskabelig poster og holde en præsentation for juryen. Semifinalen afsluttes med udnævnelsen af de projekter, der er gået videre til finalen

Finale ved Science EXPO

Vinderne af konkurrencen findes hvert år i april ved et brag af en finale, hvor Science EXPO danner rammen. Finalen består af tre dage med sceneshows, udstillere fra store danske virksomheder og universiteter, ca. 7.500 besøgende gæster og en stor ceremoni til præmieoverrækkelsen med Unge Forskeres protektor, H.K.H. Prins Joachim.

Læs mere om deltagelsebedømmelseskriterier og præmierne

astra girl

Præmierne

Der er kontante præmier for over 300.000 kroner, og du kan kvalificere dig videre til fx EM, VM i USA, de sydamerikanske mesterskaber i Brasilien eller de asiatiske mesterskaber i Kina. Der er også særlige sponsorpræmier - for eksempel en tur til Nobelprisoverrækkelsen i Stockholm.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.