Gå til hovedindhold

Unge Forskere Senior

Giv dig selv og dine venner en faglig udfordring

Deltag i forskningskonkurrencen Unge Forskere. Du kan deltage alene eller I en gruppe på to eller tre personer. Konkurrencen giver dig mulighed for at arbejde innovativt og projektbaseret med naturvidenskab og teknologi og undervejs få dine ideer ud i den virkelige verden. Du kan vinde op til 25.000 kr. og kvalifikation til VM og EM i science.

Er du lærer? Så klik her.

Udvid dit netværk
Skab værdifulde kontakter med andre science-interesserede unge, mød de stærkeste eksperter inden for dit felt, og få en oplevelse for livet!

Sådan deltager du

Du deltager i Unge Forskere Senior med et selvvalgt science-projekt, hvor du skal indsende et projektresumé og en projektrapport for at deltage i konkurrencen. Efter deadline vurderes alle projekterne af en fagjury, og 100 projekter går videre til de regionale semifinaler
 
Ved semifinalen præsenteres projektet mundtligt for juryen og 50 projekter går videre til finalen på Science EXPO.
 
Tilmeld dit projekt senest onsdag d. 26. februar 2020. 

Semifinaler og finale
Til semifinalerne møder du juryen, hvor du får din egen stand. Her skal du medbringe en videnskabelig poster og holde en præsentation for juryen, og semifinalerne afsluttes med udnævnelsen af 50 seniorfinalister.

Vinderne af konkurrencen findes hvert år i april ved et brag af en finale, hvor Science EXPO danner rammerne. Finalen består af 3-dage med sceneshows, udstillere fra store danske virksomheder og universiteter, ca. 7.500 besøgende gæster og en stor præmieoverrækkelsesceremoni med Unge Forskeres protektor, H.K.H. Prins Joachim.

Præmierne
Der er kontante præmier for over 300.000 kroner, og du kan kvalificere dig videre til fx EM, VM i USA, de sydamerikanske mesterskaber i Brasilien eller de asiatiske mesterskaber i Kina. Der er også særlige sponsorpræmier - fx en tur til Nobelprisoverrækkelsen i Stockholm.

Læs mere om deltagelsebedømmelseskriterier og præmierne, og se vinderprojekterne fra fx Unge Forskere Senior 2019.