• Hempel Fonden & DTU

Hempel Fonden & DTU

En særlig indsats for STEM-fagene

Ønsker jeres gymnasium at gøre en ekstra indsats for STEM-fagene? Bliv Årets Forskerskole og modtag 100.000 kr. til formålet. 

Hempel Fonden og DTU anerkender et alment eller teknisk gymnasie, som gerne vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisningen i STEM-fagene.

Prisen har til formål at understøtte en udvikling, der er i gang, eller som kan kickstartes af denne pris. Pengene kan anvendes dels til en investering til gavn for gymnasiet, dels til afholdelse af en begivenhed til yderligere fremme af STEM. Skolen indstilles til prisen af skolens rektor.

Vinderen udvælges af en jury i samråd mellem Hempel Fonden og DTU og bliver annonceret i forbindelse med Unge Forskere-finalen. 

"Hempel Fonden-DTU’s pris har virkelig været med til at booste naturvidenskaben på stedet.”
-
Ole Gadsbølle Larsen, underviser på Rybners Gymnasium

astra girl

Vinder af prisen 2023: HTX Roskilde

Stort tillykke til HTX Roskilde og rektor Thomas Hansen, der i år har vundet Hempel Fonden & DTU Forskerskolepris for deres særlige indsats for STEM-fagene. 

Begrundelsen fra juryen lyder

"Som teknisk gymnasium har HTX Roskilde et naturligt fokus på STEM-fagene, men de arbejder samtidigt målrettet på yderligere at styrke disse. Ud over eksisterende aktiviteter, som talentudvikling ved bl.a. deltagelse i Unge Forskere og andre STEM-relaterede konkurrencer og events, fokuserer de på udviklingen af STEM-didaktikken, hvilket er vigtigt for at gøre endnu flere elever interesserede i STEM-fagene.

Gymnasiet har et stærkt ønske om fortsat at bidrage til naturvidenskabelige aktiviteter for skolens elever. HTX Roskilde har i år været vært ved Unge Forskere-semifinalen og ønsker at vedblive at være et samlingspunkt for denne type aktiviteter og events. Det vidner om et ambitiøst gymnasium.

En opgradering af forholdene omkring fysikfaget, både bedre arbejdsfaciliteter såvel som supplement af den egentlige fysiksamling vil være til stor gavn for gymnasiet og dets videre udvikling. Det er en udvikling, som Hempel Fonden og DTU gerne vil understøtte med tildelingen af Hempel-DTU Forskerskoleprisen 2023.

astra girl

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

  • Hempel Fonden & DTU
Skip to content