Gå til hovedindhold

Om konkurrencen

Unge Forskere er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence. Det er en konkurrence for børn og unge i grundskolen og på ungdomsuddannelserne, der elsker naturvidenskab og teknologi. 
 

Konkurrencen er delt i to hovedspor: junior (grundskole) og senior (ungdomsuddannelser). På begge spor skal deltagerne indsende et projekt på baggrund af et selvvalgt emne i kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology, som samlet dækker alle science-fagene. Deltagerne kan stille op individuelt eller i grupper på op til tre.

Du kan finde en tidsplan for Unge Forskere-konkurrencen her.

Deltagerne indsender et projekt med en selvvalgt problemstilling inden for science. Projektet kan være en del af et undervisningsforløb eller et selvstændigt projekt uden for skolens rammer, og det indsendes til konkurrencen som en projektrapport.

Projektet bedømmes af Unge Forskeres fagjury, som vurderer innovation og kreativitet, den videnskabelige arbejdsproces og formidlingen og perspektiveringen af projektindholdet. Gennem faglig feedback op mod konkurrencens semifinaler og finale anerkender og udfordrer juryen deltagernes arbejde, og til finalen præmieres de bedste 25 procent af finaleprojekterne med præmier.

Derudover kan alle grundskoleelever deltage i Min Vildeste Ide - en tegnekonkurrence, som især er populær hos de yngre skoleelever.

I 2022 bliver Unge Forskere-konkurrencen afholdt for 34. gang. Her er der igen kontante præmier for over 300.000 kroner, særlige sponsorpriser og adgang til internationale konkurrencer som VM i USA og EM i Europa!
 
Alle kan deltage i Unge Forskere, og alle konkurrerer mod hinanden i hhv. junior og senior.

Unge Forskere er en mulighed for at fordybe sig, få unikke oplevelser, gøre verden til et lidt bedre sted - og måske vinde den helt store præmie!