Gå til hovedindhold

Konkurrencen 2021

Seniordeltagere til Science i Forum - Unge Forskere 2018 -  ©Astra - Foto: Jakob Vind

Unge Forskere 2021 bliver afholdt som en digital finale.

Grundet restiktionerne i forbindelse med corona/COVID-19 pandemien kan konkurrencen Unge Forskere 2021 ikke afvikles, som den plejer. Det er Unge Forskeres mål at give deltagerene et så stort fagligt udbytte og netværk med ligesindede, som situationen tillader.

I 2020 blev Unge Forskere også afholdt digitalt - som en turnering - men der vil være væsentlige ændringer i, hvordan Unge Forskere 2021 vil blive afviklet.

Vigtigt. Hvis du, af en eller anden grund, får svært ved at nå at få alle detaljer på plads inden deadline, så send os hellere hvad du har end slet ikke at sende noget. 

Nyt i år

Konkurrencens forløb er blevet ændet, og der vil for eksempel i år, sammen med projektbeskrivelse og projektrapport, indgår et video pitch, som en del af deltagernes projekt. Video pitchet skal have en varighed på op til 3 min. og skal svare på følgende spørgsmål:

Hvad har du undersøgt? Hvorfor har du undersøgt det? Hvordan har du undersøgt det? Hvad har du fundet ud af? Hvorfor er dit projekt det fedeste projekt i verden?

Tilmeldingsfristen er fortsat 3. februar 2021. For at deltage i konkurrencen skal projektet være tilmeldt og filerne være uploadet til tilmeldingssiden Mit Unge Forskere på denne dato. Bemærk, at Unge Forskere har fået en ny tilmeldingsside, hvilket betyder, at deltagere og lærere, der har været med i Unge Forskere tidligere, vil opleve ændringer i forhold til det, de er vant til.  

Når projekterne er blevet tilmeldt konkurrencen, vil forjuryen udvælge de 50 bedste juniorprojekter og det 50 bedste seniorprojekter, der går videre til finalen. 

Semifinalen er i år blevet erstattet med en bootcamp for alle projekter, der er gået videre til finalen. Bootcampen afholdes 8.- 9. marts. Målet med bootcampen er at give eleverne sparring på deres projekter og hjælpe dem videre i processen. I bootcampen får eleverne mulighed for at "møde" hinanden. Tilmelding til bootcamp skal være sket senest 26. februar. 

Finalister kan frem til 7. april opdatere diverse filer, der er tilknyttet projektet. Herefter får juryen adgang til projekterne, og de kan derfor ikke ændres. 

Finalen afholdes 25.-27. april som en digital finale.
Søndag præsenterer finalisterne deres projekter for juryen fra 12.00-16.00.
Mandag holder Unge Forskere Åbent program med en række gratis online oplæg, som alle, både deltagere, familie, klasser og andre interesserede kan deltage i.
Tirsdag er der præmieoverraskelse fra 14.00-16.00, der livestreames på Unge Forskeres Facebookside.

Læs om alle finalisternes projekter her