Gå til hovedindhold

Finalen i Unge Forskere

Deltagerbillede projekt Matte Solceller - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Vinderne af kategorien Physical Science ved Unge Forskere Junior 2017, Anne Vase Olsen og Emma Wu Hong Gjaldbæk Køhler, Skt. Josefs Skole

Finalen i Unge Forskere 2019 strækker sig over tre dage fra 28. - 30. april. 

Med over 7.500 besøgende er Unge Forsker-finalen Danmarks største science- og teknologimesse. Her præsenterer finalisterne de 100 finaleprojekter for både publikum, besøgende skoleklasser og naturligvis Unge Forskeres fagjury.

Finalen afsluttes med en præmieceremoni, hvor alle vinderne kåres, og protektor for Unge Forskere H.K.H. Prins Joachim står for præmieoverrækkelsen.

En oplevelse ud over det sædvanlige

For dem, der går hele vejen, venter der en kæmpe oplevelse. Finaledeltagerne (og deres lærere, hvis det er elever i grundskolen) får tre dage med alt betalt. Udover hotel og lækker mad er der en masse faglige input, udfordringer og sociale aktiviteter. 

Mens der afholdes juryrunder, er der også et spændende parallelprogram for lærerne, hvor der er mulighed for at deltage i workshops og at netværke med andre engagerede naturfagslærere. 

Der er åbent hus for alle, og det er ganske gratis

 

 

Tidligere Unge Forskere-vinder Jacob Aagaard fortæller om arbejdet på CERN. Science i Forum 2017

Det er ikke nødvendigt at have et projekt med i konkurrencen for at være med ved finalen. Finale-arrangementet er for alle, og det er et godt sted at blive inspireret. Går du og overvejer, om Unge Forskere er noget for dig og dine elever, kan du møde andre lærere og elever, der brænder for naturvidenskab. Inviter klassen, familie eller andre science-interesserede med!