Gå til hovedindhold

Benjamin vinder sølv til VM i science

Benjamin vinder 2. præmie til Intel ISEF - Unge Forskere 2018

Benjamin Muntz har netop vundet en 2. præmie i kategorien physical science til Intel ISEF - VM i science. Hans projekt blev udvalgt blandt 1.750 projekter fra 80 forskellige lande.

Konkurrencen, der i år blev afholdt i Pittsburgh, gik i gang søndag d. 13. maj, og efter flere dage med åbent hus og juryrunder er Benjamin nu vendt hjem med en sølvmedalje i kufferten. Benjamin vandt med projektet 'Hvorfor er vi 3D: Modellering af de N-dimensionelle Elektron Orbitaler'. Deltagelsen i Intel ISEF kvalificerede han sig til, da han i 2017 deltog i finalen i Unge Forskere.

"Da jeg hørte deres meget gebrokne udtale af 'Brønshøj', vidste jeg, det var mig, de kaldte op. Det var en helt urealistisk følelse, at de anerkendte fysikere i dommerpanelet opfattede mit projekt som et af de bedste - endda i hele verden!" fortæller Benjamin Muntz.

Danske unge forskere til Intel ISEF 2018 - Unge Forskere 2018

Benjamin blev sendt til Intel ISEF med Julie og Joakim, to andre Unge Forskere-vindere. 

I konkurrencen deltog hele 1.750 projekter fra 80 forskellige lande, og med en 2. præmie følger 1500 USD samt navngivningen af en asteroide, som Benjamin nu skal til at finde ud af, hvad han skal kalde. Og præmien har kun givet ham motivation til at fortsætte sit hårde arbejde:

Det er jo et kæmpe motovationsboost, når det kommer til, om jeg vil arbejde videre med projektet efter ISEF. Min plan er nu at se, om ikke jeg kan publicere mit projekt, hvilket bliver en astronomisk start på min akademiske karriere. 

Benjamin Muntz

 

Til daglig læser Benjamin teoretisk fysik på London Imperial College i England, men han har alligevel fundet tid til at videreudvikle sit projekt, siden han stod i Forum. I stedet for fire dimensioner har han inden Intel ISEF udvidet til alle dimensioner og fået mange nye betragtninger og overvejelser med i sin fremlæggelse. 

Benjamin har tidligere i år været til det prestigefyldte seminar for unge forskere, SIYSS, i Stockholm, hvor han fremlagde sit projekt for unge talenter fra hele verden, var med til Nobenprisoverrækkelsen og fik diskuteret sorte huller med dette års nobelpristager i fysik.