Gå til hovedindhold

Unge Forskere på CPH:DOX

Inventing Tomorrow

Mød nogle af verdens skarpeste unge hjerner, når et filmhold følger en række visionære deltagere fra hele verden til Intel ISEF (VM i Science) i filmen Inventing Tomorrow. Filmen bliver vist på dokumentarfestivalen CPH:DOX, og efter filmen fortæller tidligere vindere af Unge Forskere om deres oplevelser til Intel ISEF.

Mest for gymnasieelever
Inventing Tomorrow vises som en del af skoleprogrammet UNG:DOX, som er målrettet gymnasieelever. Efter visningen d. 21. marts kan du høre nogle af sidste års Unge Forskere-vindere fortælle om deres oplevelser til Intel ISEF. Forhåbentlig kan deres fortællinger om undersøgelser af bl.a. rumaffald og uopmærksomhed omkring trafikuheld inspirere eleverne i salen til at starte deres egne projekter. 

Instuktøren Laura Nix vil også være tilstede og fortælle om filmens tilblivelse. 

Læs mere om, hvordan du bestiller billetter her.

For alle
Filmen vises også d. 20. marts kl. 13:30 i Empire og d. 25. marts kl. 12 i Cinemateket. 19:30, som en del af programmet på CPH:DOX. 

D. 20. marts kan man opleve instruktøren Laura Nix i samtale med Mikkel Bohm, direktør for Astra, der arrangerer Unge Forskere. 

Bestil billetter her.

Unge forskere vil løse verdens problemer 
16-årige indiske Sahithi samler prøver fra Bangalores tidligere smukke søer, der nu er så forurenet, at gaderne fyldes med giftige bjerge af skum. Jared undersøger Hawaiis jord for mængden af grundstoffet arsenik, som er blevet forværret af øernes tsunamioversvømmelser.

De mexicanske skoledrenge Jesus, Jose og Fernando forsøger at finde en løsning på den luftforurening, der plager deres hjemby Monterrey. Og i Bangka i Indonesien forsøger den unge teenager Nuha at redde havet for den forurening, som landets tin-produktion har skabt.

Alle har de det til fælles, at deres forskning nu skal præsenteres på ISEF, den store internationale videnskabs- og teknikmesse i USA, i et håb om, at de små initiativer fra de unge hjerner kan være med til at skabe globale forbedringer for fremtiden. 

Instruktøren Laura Nix følger det spændende og ind imellem nervepirrende forløb tæt, og det er umuligt ikke at blive dybt imponeret og inspireret af at opleve så unge hjerner tænke radikalt ud af boksen.