Gå til hovedindhold

"LIYSF er en uforglemmelig oplevelse"

Unge Forskere-deltager Klaes Vincent Lenbroch var i juli i London for at deltage i London International Youth Science Forum.

Hvert år får en Unge Forskere-deltager mulighed for at være med i LIYSF – og i år deltog Klaes, der var med i Unge Forskere-finalen med projektet  'Den forunderlige natur bag svampen Ophiocordyceps unilateralis'.

LIYSF danner rammen for mødet mellem 500 unge fra mere end 75 forskellige lande og giver dem en række spændende foredrag med topforskere samt tilbud om ture til bl.a. Stonehenge og Buckingham Palace.

Det ER uforglemmeligt, og det var to af de bedste uger i mit liv.

Klaes Vincent Lenbroch

”Det ER uforglemmeligt, og det var to af de bedste uger i mit liv. Det var utrolig lærerigt og har givet mig mange værktøjer, jeg kan bruge senere i livet.”

Unge Forskere er adgangsgivende til mange internationale science-konkurrencer, men LIYSF er noget helt særligt – det er et Forum, hvor der lægges særlig vægt på at deltagerene skal høres. Det sker gennem spørgerunder efter ethvert fordrag, en science bazaar med deltagernes projekter og aftener med talentshows og traditionsopvisninger.

Udover et stort  fagligt udbytte fra de mange foredrag, er LIYSF en god mulighed for at udvide sit netværk og lære andre unge at kende fra hele verden, der deler interessen for det naturvidenskabelige felt. 

”LIYSF-begivenheden har været en kæmpe oplevelse, der ikke nok med at have udvidet min naturvidenskabelige horisont også har udvidet min sociale horisont, hvor jeg nu har venner og bekendtskaber fra hele verden.”

Efter at have afsluttet gymnasiet er Klaes fra Egaa gymnasium netop kommet ind på medicinstudiet og til LIYSF deltog han i et foredrag med Dr. Matt Sinclair om 'Machine learning in the medical image analysis'.

”Det åbnede mine øjne for fremtiden inden for lægevidenskaben, og hvad vi kan gøre med den for evigt udviklende teknologi,” fortæller Klaes og fortsætter: ”så man kan roligt sige, at LIYSIF både har inspireret mig i forhold til, hvilke muligheder der er samt udvidet min horisont i forhold til det medicinske felt, og hvordan man kan inkorporere mange andre felter til at belyse problemstillinger i ens arbejde.”

Oplevelserne, Klaes fik i de to uger i London, har gjort at han ikke er i tvivl om, at han har valgt den rigtige retning for sin fremtid.

”Jeg har fået bekræftet mit valg om den naturvidenskabelig verden. Ikke at jeg har været i tvivl, men efter min deltagelse i LIYSF, så ved jeg, at det er den vej, jeg vil gå i mit liv. Helt generelt, så tager jeg mange ting med mig hjem. Skal jeg nævne et par stykker, så selvtillid, gå på mod og en styrket nysgerrighed.”

Unge Forskere har mulighed for at sende en deltager til LIYSF takket være Lundbeckfonden, der uddeler Lundbeckfondens formidlingspris til Unge Forskere-finalen.