Gå til hovedindhold

Nikolai til uforglemmelig seminaruge i Stockholm

Ved Unge Forskere 2019 vandt Nikolai Tiedemann ikke bare Unge Forskere Senior, men også den eftertragtede sponsorpræmie, der gav adgang til et seminar for unge forskere til SIYSS i Stockholm. Det blev en uforglemmelig oplevelse for Nikolai.

Startskuddet til det ugelange seminar i Stockholm lød 5. december, og unge talenter fra hele verden samledes om en fælles interesse for naturvidenskab.

Unge Forskere sender hvert år, i samarbejde med Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, en finalist til The Stockholm International Youth Science Seminar. Til Unge Forskere-konkurrencen i 2019 var det Nikolai Tiedemann, som med sit med sit projekt ’Den perfekte Europa-jolle sejler’, der vandt sin kategori for bedste Psysical Science og blev også den samlede vinder i seniorklassen, Årets Unge Forsker.

SIYSS-seminaret er et af de mest prestigefyldte events for unge forskere, og det afholdes i forbindelse med Nobelprisoverrækkelsen. Nikolai Tiedemann deltog til en paneldebat, hvor han både fik præsenteret sit projekt, men kom også ind på selve processen, når man går i gang med at forske det, man har sat sig for at blive klogere på. Endvidere blev der diskuteret blandt debatdeltagerne, at man ikke skulle være bange for at lave fejl, når man arbejder med sit projekt. Det er af fejl, at man lærer hvilke fejl, man ikke skal gentage!  

Du kan se paneldebatten med Nikolai her (2:17:00).

Det var en fantastisk tur til SIYSS i Stockholm. Bare dét, at få lov at være samlet 25 unge fra 19 forskellige nationer var vildt i sig selv.

Nikolai Tiedemann

Ud over paneldebatten, så bød ugen også på mange andre oplevelser. Der var kulturelle oplevelser på Moderna Museet, Skansen og Nationalmusset, sociale events og virksomhedsbesøg. De unge forskere til SIYSS deltog også i Nobelforelæsninger, Nobelreceptionen og selve Nobelaftenen, og selvom det var svært for Nikolai Tiedemann at vælge, hvad der var bedst ved turen, fremhæver han programmet for seminarugen.

”Det var en fantastisk tur til SIYSS i Stockholm. Bare dét, at få lov at være samlet 25 unge fra 19 forskellige nationer var vildt i sig selv, men hele programmet for ugen var det fedeste! Vi var både på virksomhedsbesøg, sightseeing i Stockholm og så var der jo også Nobeloverrækkelse-ceremonien og Nobel-middagen. Alt i alt en uforglemmelig oplevelse!”

Det er Ungdommens Naturvidenskabelige Forening, der sponsorerer Stockholm International Youth Science Seminar (SIYSS)-ugen i Stockholm.