Gå til hovedindhold

Så er Unge Forskere 2019 i gang!

Seniordeltagere til Science i Forum - Unge Forskere 2018 -  ©Astra - Foto: Jakob Vind

Danmarks største naturvidenskabelige konkurrence skudt i gang for 31. gang - i år med 1.943 projekter indsendt af elever fra hele landet.

Nu er tilmelingen til Unge Forskere 2019 lukket, og vores dygtige forjury er godt i gang med at vurdere de indsendte projekter. Forjuryen beslutter hvilke 100 seniorprojekter og hvilke 100 juniorprojekter, der har gjort sig fortjent til at komme videre til de regionale semifinaler. Projekterne bliver bedømt på, hvor god ideen er, hvor gode eleverne er til at anvende den naturvidenskabelige metode, og hvor dygtige de er til at formidle projektet.

Semifinaler landet over
De bedste 200 projekter går videre til semifinalerne, som afholdes i Nordborg, Bjerringbro, Aalborg,  Sorø og slutter af i København. Semifinalisterne præsenterer deres projekt til semifinalejuryen, der bestemmer hvilke projekter, der skal hele vejen til finalen. 

Fra 21.-25. marts holder vi åbent hus til semifinalerne, hvor du og din klasse kan komme forbi og møde de dygtige semifinalister og høre om deres projekter. Få et overblik over, hvornår Unge Forskeres semifinaler er i byen.  

Besøg Science EXPO
Den store finale i Unge Forskere afholdes til Science EXPO i Bella Center Copenhagen 28.-30. april, og du kan allerede nu tilmelde din klasse - det er helt gratis.
I kan få en spændende dag og blive klogere på blandt andet robotter, kometer, lyd og bæredygtighed, og der vil være en række aktiviteter, hvor eleverne får muglihed for at se, føle og eksperimentere. Fra scenen vil det buldre og brage, når der eksperimenteres og dissekeres til Science EXPO.

Gratis oplæg for gymnasieelever
Du kan tage din gymnasieklasse med til et gratis særarrangement for gymnasieelever d. 29. april, hvor Zoologisk Have København, Røde Kors Danmark og Unge Forskere står klar til at holde oplæg. Der er et begrænset antal pladser - derfor er tilmelding nødvendig. I pauserne og efter oplæggene får eleverne mulighed for at gå på opdagelse i den store udstilling Science EXPO, hvor universiteter, museer, virksomheder og interesseorganisationer viser, hvad der rører sig på det naturvidenskabelige felt. Der vil også være rig lejlighed til at møde de 100 finalister i Unge Forskere, som står klar til at fortælle om deres naturvidenskabelige projekter.

Unge Forskeres juryen 2019
Du vil snart kunne læse nærmere om fagjuryen, der vurderer projekterne til Unge Forskere 2019 her. Juryen er sammensat af af en lang række fagpersoner, som beskæftiger sig professionelt med naturvidenskab, teknologi eller formidling. I juryen er der udviklere og projektledere fra det private erhvervsliv, undervisere og formidlere fra hele landet, samt forskere fra både offentlige og private institutioner.