Gå til hovedindhold

En stor tak skal lyde

Pigegruppe deltagerbillede - Unge Forskere 2018 - ©Astra - Foto: Sanne Vils Axelsen

I år kan vi i Unge Forskere sige stort tak til en række nytilkomne sponsorater, som alle bliver givet med henblik på at fremme den naturvidenskabelige kultur i Danmark. 

Unge Forskere-konkurrencen er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, hvor hundredvis af børn og unge hvert år deltager med deres hjerteprojekter. Men Unge Forskere kan ikke stå alene, og derfor er det vigtigt for os, at vi giver en hyldest til de fonde, virksomheder og universiteter, som er med til at gøre det hele muligt. Derfor retter vi tak mod otte nytilkomne sponsorater, som er med til at forme årets Unge Forskere-konkurrence:

Carlsbergs Mindelegat

I år modtager Unge Forskere et guldsponsorat fra Carlsbergs Mindelegat. Carlsbergs Mindelegat gives til projekter, som er med til at understøtte udviklingen af grundvidenskab i Danmark. Det har ikke blot stor betydning for samfundet, men også for de unge deltagere i en naturvidenskabelig talentkonkurrence som Unge Forskere. Stort tak til Carlsbergfondet!

NIRAS ALECTIA Fonden

NIRAS ALECTIA Fonden støtter uddannelse og dygtiggørelse af ingeniører og teknikere, og derfor er Unge Forskere glade for at modtage et bronzesponsorat fra fonden. NIRAS ALECTIA Fonden er igennem dette sponsorat med til at støtte op om de deltagende børn og unges fremtid inden for naturvidenskabens mange uddannelses- og karrieremuligheder. 

Københavns Universitet

Københavns Universitet støtter i år med et bronzesponsorat, hvilket har stor betydning for de deltagende børn og unges fremtidige uddannelsesvalg. Fra Unge Forskere skal der lyde en stor tak til universitet, som er med til at give deltagerne en endnu bedre oplevelse samt en ekstra støtte i fremtidens naturvidenskabelige Danmark. 

Teknologisk Institut

Til Teknologisk Institut skal der lyde et stort tak for både bronzesponsoratet, som de har valgt at tildele Unge Forskere i år, men også for de særpriser, som de deler ud til konkurrencen. “En dag i opfinderuniverset” er en dobbeltpris, som uddeles til to særlige Junior-projekter, som kommer med nyskabende og originale ideer. Tak til Teknologisk Institut for at give de deltagende børn en ekstra hyldest for deres gode ideer! 

Otto Bruuns Fond

Otto Bruuns Fond støtter særligt op om iværksætteri og gode opfindelser, og derfor er vi i Unge Forskere enormt glade for det sølvsponsorat, som de støtter med i år. Det er vigtigt for de deltagende børn og unge, at deres ideer bliver hyldet og værdsat, og det er Otto Bruuns Fond med til at sikre. Det gør sig også gældende i de to særpriser, som de giver: Et særligt ‘Min Vildeste Ide’-projekt vil blive hædret og en grundskolelærer, der har ydet en helt særlig indsats for sine elever under Unge Forskere-konkurrencen, bliver hyldet med en pris hver.

Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden støtter op om forskning, som er med til at forbedre menneskers liv og samfundet omkring dem, og derfor er det et utrolig vigtigt guldsponsorat, som Unge Forskere har modtaget i år. Med dette sponsorat støtter Novo Nordisk Fonden op om de deltagendes naturvidenskabelige interesser og den kommende generation af forskere. Stor tak til Novo Nordisk Fonden!

COWIfonden

COWIfonden støtter udviklingsarbejde og forskning, som har en langsigtet effekt. Derfor er Unge Forskere meget begejstrede for, at COWIfonden har valgt at støtte med et bronzesponsorat i år, da det bakker op om Unge Forskeres mission med at skabe naturvidenskabelige interesse hos danske børn og unge samt vedligeholde den hos de talenter, der findes igennem Unge Forskere-konkurrencen.

Børne- og Undervisningsministeriet

Børne- og Undervisningsministeriet støtter i år Unge Forskere med et guldsponsorat, hvilket vi er enormt begejstrede for, da det understreger vigtigheden af den naturfaglige dannelse. Det er med til at sætte naturvidenskab på dagsordenen på uddannelsesinstitutionerne og i undervisningen, samtidig med at Unge Forskeres arbejde med talentudvikling inden for naturfag honoreres. Mange tak til Børne- og Undervisningsministeriet! 

I Unge Forskere ønsker vi at rette en stor tak til vores otte nye sponsorer, som er med til at gøre Unge Forskere-konkurrencen til det, den er!