Gå til hovedindhold

Exoplaneter på Bloom-festival

Unge forskere deltagerbillede - Unge Forskere 2018

I april stod Silke i Forum og fortale om sit projekt til Unge Forskere 2018. Den 27. maj klokken 13:40 står hun på Bloom-festivals hovedscene "Summer", hvor hendes projekt er blevet udvalgt som en del af Blooms perlerække af unge, skarpe hjerner, som gerne skulle inspirere andre til at starte deres egne videnskabelige projekter.

Silke er spændt på at skulle fremlægge sit projekt som en rigtig forsker, og har gjort sig tanker om, hvorfor netop hendes projekt er blevet udvalgt: 

Jeg tænker, at mit projekt er blevet udvalgt, fordi det er et spændende emne generelt, og fordi juryen har kunnet mærke, at jeg jeg virkeligt brænder for at fortælle andre mennesker om exoplaneter og deres eksistens, og fordi jeg i den grad er passioneret for fysik generelt.

Silke Sofia Dainese

 

2. plads i physical science - Unge Forskere 2018 - Foto: Sanne Vils © Astra

Silke vandt en 2. præmie i physical science til Unge Forskere 2018. 

På den korte tid, der er gået siden Unge Forskere-finalen løb af stablen i slutningen af april, har hun allerede arbejdet videre med sit projekt:

"Jeg snakkede med vinderen af junior-katagorien, Frederikke, som jeg stod ved siden af til konkurrencen. Hun gav mig en idé til, hvordan man kan kigge på, om der er - eller, som jeg fandt ud af, ikke er - statistiske sammenhænge mellem exoplaneters størrelse, masse og periode. Så jeg har været i gang med at insamle data, lære om maschine learning, og meget andet."

Silke deltog i Unge Forskere med projektet Metoder til udforskelse af exoplaneter, og med hendes andenpræmie fulgte også en tur til MOSTRATEC i Brasilien til oktober. 

Du kan opleve Bloom-festival på Søndermarken 26. - 27. maj  2018. Festivalens program finder du her