Gå til hovedindhold

Unge Forskere-vinder i CERN

Cern - Unge Forskere 2019

Unge Forskere-vinder Kasper Fredenslund vandt en særpris til EUCYS 2018 - og med prisen fulgte en tur til CERN.

Sidste år vandt Kasper Fredenslund en førstepræmie i Physical Science-kategorien til Unge Forskere. Med præmien fulgte deltagelse i EUCYS – EM i science - hvor Kasper vandt en særpris.

I sidste måned indløste han sin EIRO-forum særpris, hvor der fulgte et forskningsbesøg til CERN med. 

"Jeg havde en fantastik uge i Cern," fortæller Kasper. 

Inden besøget havde CERN forhørt sig, om hvilke projekter, Kasper var mest interesseret i at besøge, og lagt programmet derefter. Kasper fik bl.a. mulighed for at besøge ATLAS - det eksperiment, han arbejdede med, og så deltog han også i forelæsinger om partikelfysik med de  der studenrende, der var der over sommeren. 

”Det var inspirerende, og jeg lærte en masse som jeg kan bruge tilbage på fysikstudiet," siger Kasper.

Da han besøgte CERN boede Kasper på CERNs område - en lille by med bl.a. restauranter, brandvæsen, frisør og posthus. Der var altid liv, da CERNs eksperimenter kører 24 timer i døgnet. Kasper kunne gå frit rundt, hvilket var en særlig oplevelse, da man som turist ellers kun kan få adgajg i guidede grupper.

Kasper brugte også besøget til at få snakket om sit Unge Forskere-projekt:

Vi snakkede om, hvordan de nye ting, jeg har lavet kan bruges i deres egen forskning, samt mere om den forskning, de arbejder på lige nu ved ATLAS.

Kasper Fredenslund

"I forbindelse med mit besøg fik jeg mulighed for at komme i dialog med forskere om mit projekt. Vi snakkede om, hvordan de nye ting, jeg har lavet kan bruges i deres egen forskning, samt mere om den forskning, de arbejder på lige nu ved ATLAS," fortæller Kasper.

Kasper har udover EUCYS også deltaget i Intel ISEF 2019 i USA, og han er nu godt i gang med at studere fysik på Aarhus Universitet.