Gå til hovedindhold

Unge Forskere-vinder til talentforum i Schweiz

Rasmus til ISTF - Unge Forskere 2019

Rasmus Hag Løvstads Unge Forskere-projekt fik ham til et internationalt talent forum i Schweiz. Her fik han mulighed for at arbejde sammen med andre unge talenter om en særlig problemstilling under årets tema 'kunstig intelligens'.  

I begyndelsen af februar var Unge Forskere-vinder Rasmus Hag Løvstad i Schweiz til International Swiss Talent Forum 2019 i Nottwil. Det internationale forum bruger de bedste unge talenter i verden til at udvikle nye løsninger på problemstillinger inden for naturvidenskaben, hvor deltagerene får mulighed for at netværke og løse problemer sammen. 

"Jeg har mødt mange fantastiske mennesker gennem de fire dage, jeg brugte i Schweiz, og jeg har udvidet mit videnskabelige netværk verden over," fortæller Rasmus Hag Løvstad fra Allerød Gymnasium.  

Jeg har mødt mange fantastiske mennesker gennem de fire dage, jeg brugte i Schweiz, og jeg har udvidet mit videnskabelige netværk verden over.

Rasmus Hag Løvstad

Dette års tema var 'kunstig intelligens', og Rasmus skulle i gruppe med andre unge talenter lave en præsentation og en opgave om certifikation af selvkørende biler. Rasmus Unge Forskere-projekt, som fik ham hele vejen til finalen sidste år, havde selvkørende biler som omdrejningspunkt. Rasmus havde undersøgt teknologierne bag selvkørende biler. og eksperimenteret med at lave sit eget neurale netværk, som var trænet til at genkende fodgængere.

På to dage fik han med sin gruppe udviklet et koncept til en international uafhængig certifikationsstandard, der benytter en blanding af simulation og menneskeligt input til at undersøge, om den selvkørende bil er forsvarlig at lade komme ud i offentligheden, og gruppens whitepaper vil snart kunne findes her

 

Rasmus til ISTF - Unge Forskere 2019
Rasmus Hag Løvstad ses her som nummer to fra højre i billedet. 

ISTF samler unge talenter fra hele verden og udfordrer dem til at arbejde sammen for at løse en svær udfordring. Rasmus fortæller, at han med sin gruppe brugte meget tid i gruppelokalet foran et whiteboard, hvor de brainstormede og diskuterede alle ideer mellem himmel og jord, og at de grundet den knappe tid blev bedre til at følge en organiseret tilgang i gruppearbejdet.
Energien, Rasmus oplevede i gruppearbejdet, var meget højere, end det han var vant til i gymnasiet, og det kunne mærkes, at alle deltagerne havde arbejdet med komplekse problemstillinger tidligere i konkurrencer som Unge Forskere.

Når de ikke arbejde på deres projekt, gik tiden med at lære hinaden at kende og høre om de forskellige kulturer og sprog, og Rasmus fik rig mulighed for at øve sit tyske med de schweiziske deltagere, der udgorde halvdelen af de unge deltagere til ISTF. 

Til Unge Forskere 2018 vandt Rasmus Lundbeckfondens Formidlingspris for det bedst formidlede projekt i senior-kategorien. Med prisen fulgte en tur til LIYSF, som du kan læse om her.