Gå til hovedindhold

Videnskab for bedre levevilkår

Challenge vinder Unge Forskere - Unge Forskere 2018 -  ©Astra - Foto: Sanne Vils Axelsen

Vil du gerne forbedre levevilkårene og hjælpe lokalbefolkningen med at bygge en bedre fremtid ved hjælp af teknologiske løsninger?

Ingeniører Uden Grænser uddeler med støtte fra Engineering i Skolen en pris til et projekt, som understøtter FN’s mål for bæredygtig udvikling og fx arbejder med at løse udfordringer med bl.a. rent drikkevand, sanitet, fødevaresikkerhed, miljø eller katastrofeforebyggelse i nogle af verdens mest udsatte lande.

Ingeniører Uden Grænser udvælger et junior- og et seniorprojekt ved finalen i Unge Forskere 2019, der afholdes til Science EXPO i Bella Center Copenhagen.
Tilmeld dit naturvidenskabelige projekt inden den 27. februar til Danmarks største naturvidenskabelige konkurrence, Unge Forskere, hvor IUGs challenge bare er en blandt mange fede sponsorpræmier

En oplevelse for livet

Seniorvinderen får mulighed for at komme med en af IUG’s projektgrupper på mission i et af verdens fattige lande, hvor de arbejder. Her får vinderen indsigt i, hvordan teknisk viden kommer i spil i forbindelse med internationale udviklingsprojekter.

På mission med en af IUGs forskningsgrupper kan vinderen få en forståelse for problemstillingerne, der er i udviklingslande, og hvordan man med tekniske løsninger kan forbedre hverdagen. Vinderen vil måske endda også blive inspireret til at tænke på teknisk udviklingsarbejde som en fremtidig karrierevej.

En tur for hele klassen

Vinderen af IUG's pris i juniorkategorien får mulighed for at tage hele klassen med til en scienceaktivitet og et besøg i klassen af Ingeniører Uden Grænser. De fortæller om, hvordan de bruger teknologi til at forbedre vilkårerne i verdens fattigste lande.

Du kan læse mere om konkurrencen her.