Gå til hovedindhold

Vindere i Physical Science Junior 2020

Alexander_unge forskere 2020

Her er vinderne i Physcial Science Junior.

1. præmie i Physical Science Junior

Førstepræmien i Physical Science Junior er Alexander Mathias Winkler med projektet Violinens lyd. Alexander går i 8. klasse på Skt. Josefs Skole i Roskilde Kommune. Gode violiner er meget dyre, og violiner til ca. 1.000 kr. er svære for elever og unge violinister at spille på. Alexander har fundet en metode, hvor han kan lave små, præcise ændringer på en violin, så også de billige lyder meget bedre.

Om vinderprojektet sagde juryen:

"Alexander har udvist en imponerende viden om violiner og violiners opbygning. Han har formået at få billige violiner til at spille bedre og bygget sin egen violin og målt samme høje kvalitet som i en meget kostbar violin. Alexander har en god formidlingsevne og kan svare på vanskelige spørgsmål, så det er til at forstå. Vi glæder os til at følge hans projekter."

2. præmie i Physical Science Junior

Andenpræmien i Physical Science Senior er projektet Den matematiske boomerang, der er lavet af Elvira Griff Blom-Hanssen og Anton Boiesen fra Skt. Josefs Skole i Roskilde Kommune. I deres projekt undersøger de, hvilke dimensioner, den ideelle boomerang har, og hvorfor boomeranger kommer tilbage. Elvira og Anton konstruerer deres egne boomeranger, som de tester og sammenligner flyvebanerne på. 

Juryen sagde til Elvira og Anton:

"I har vist et fantastisk gå-på-mod og stærk naturvidenskabelig metode til at optimere boomeranger. I har formået at inddrage nye teknologiske fremskridt i jeres arbejde ved hjælp af drone og videooptagelser og indsætte det i matematisk graf(geogebra). I formidler godt og engageret. Vi håber, at I kommer til at formidle naturvidenskab til unge mennesker, så at de bliver inspireret af jer."

3. præmie i Physical Science Junior

Tredjepræmien går til Jeppe Grauert Krats projekt Sikkerhedsfaktor for foilende joller. Jeppe går i 8. klasse på Krogårdskolen i Greve Kommune. Jeppe har, på baggrund af en række fysiske forsøg, udviklet et sikkerhedssystem, der fortæller, hvor sikkert det er at sejle i jollen for en ung sejler. I forhold til joller med foils er der sikkerhedsrisiko, da foilen kan lave stor skade på en sejler, der falder over bord.

Juryen havde følgende kommetarer til Jeppes projekt:

"Jeppe har vist imponerende viden om sin sejlsport og behandlet et aktuelt problem. Jeppe har undersøgt med et stort engagement og brugt den naturvidenskabelige metode. Han har opsat en ny standard for sikkerhed, der vil kunne bruges internationalt. Jeppe har en god formidlingsevne, der får selv landkrabber til at forstå projektet."