Gå til hovedindhold

Vindere i Technology Junior 2020

Elias og Magnus_Unge Forskere 2020

Her er Unge Forskere-finalens vindere i Technology Junior-kategorien. 

1. præmie i Technology Junior

Vinderen af førstepræmien i Technology Junior er Magnus Alliverti Nyegaard og Elias Samir Saleem Ejam fra 8. og 9. klasse på Skt. Josefs Skole i Roskilde Kommune med projektet Det bæredygtige bundsikringslag.  

Juryen sagde følgende om vinderprojektet:

"Jeres produkt adresserer et meget konkret, relevant problem og jeres løsning er rettidig. I står med et produkt som med den rette forskning har stort potentiale. I har arbejdet naturvidenskabeligt med jeres fremgangsmåde og testet jeres løsning på flere måder. Det  er positivt at I har samarbejdet med fagfolk fra industrien. Vi håber, at I fortsætter forskningen, så vi kan løse grusproblemet i fremtiden." 

2. præmie i Technology Junior

Vinderen af andenpræmien i Technology Junior er projektet Stomiposer og lyskilders effekttab, der er lavet af Katrine Krogh Madsen, Amalie Caroline Duelund og Cecilie Stæhr Vest fra 9. klasse på Skt. Josefs Skole i Roskilde Kommune. Katrine, Cecilie og Amalies projekter handler om udviklingen af et system, som kan alarmere en stomipatient, når posen skal skiftes, så de undgår ubehag og bekymring. Gruppen arbejder med, hvordan et lyssignals effekttab kan påvise mængden af urin i en urostomi - en afledning af urinen fra nyrerne til en stomipose på maven 

Om deres projekt sagde juryen:

"I har gennem en god videnskabelig process fundet nye ideer, som I har afprøvet. I har formået at få nye ideer og bygget videre på jeres erfaringer. I har lyttet til juryen undervejs og videreudviklet jeres projekt. I har udvist gode formidlingsevner, og I svarer godt på spørgsmål fra juryen." 

3. præmie i Technology Junior

Vinderen af tredjepræmien i kategorien er Freja Jess Christensen fra 10. klasse på Kerteminde Efterskole i Kerteminde Kommune. Frejas projekt er en indedragt til brandmandsuniformen, som den er i dag. Hun har fundet tekstiler, der passer præcis til formålet, og programmeret et program, arduino, som styrer seks temperatur- og fugtighedssensorer.

Frejas projekt fik denne kommentar fra juryen:

"Du har formået at give dit bud på, hvordan man kan forbedre et element af brandmandsdragten, som ikke har været adresseret før. Du har konsulteret fagfolk i industrien, hvilket har givet dig den bedste indsigt i problemstillingen. Du har trods modgang fortsat projektet. Du har arbejdet naturvidenskabeligt med udvælgelsen af materialer og gjort dig tanker om, hvordan din prototype skal afprøves."

4. præmie i Technology Junior

Fjerdepræmievinderen i Technology Junior er Thora Kjærsgaard fra 8. klasse på Skt. Josefs SKole i Roskilde Kommune med projektet Det rigtige trafiklys. Thoras projekt handler om, hvordan man kan få ambulancer til at rykke hurtigere ud, hvilket i sidste ende kan redde liv. Hun har fremstillet et trafiklys, der giver grønt lys for ambulancer og advarer de andre trafikanter om, at der er et udrykningskøretøj på vej.

Juryens kommentarer til Thoras projekt:

"Din idé er nytænkende og anderledes. Du har gjort dig tanker om, hvordan den teknisk kan implementeres. Du har lavet en simpel prototype, som viser din løsning. Vi kan mærke at dit projekt tager udgangspunkt i en problemstilling som ligger dig meget nært. Vi håber at dit projekt vil sætte gang i nogle tanker hos både ambulancefolk og i kommunens tekniske afdeling i forhold til trafiksikkerhed."