Gå til hovedindhold

Vinderen af årets maleri fra Science i Forum holdt stor fernisering

Hurup Skole fernisering - Unge Forskere 2017 - Foto: Hurup Skole

Eleverne på Hurup Skole i Thisted havde i flere dage spekuleret over, hvad der mon gemte sig bag de sorte plastsække, som dækkede en flade på 5 x 2 meter i skolens fællesareal. Nu er spændingen udløst: Sækkene dækkede over, at Hurup Skole havde vundet årets maleri fra Science i Forum. 

For andet år i træk havde billedkunstner Sesse Kristensen samlet sine indtryk fra Science i Forum i et kæmpemæssigt vægmaleri. I løbet af de tre dage i Forum havde alle besøgende mulighed for at deltage i en konkurrence om at vinde maleriet til deres skole - de skulle blot beskrive, hvorfor deres skole skulle vinde. 

Blandt mange bidrag til konkurrencen, som både beskrev uinspirerende naturfagslokaler og tomme hvide gange, endte maleriet med at gå til de tre elever Sofie, Mikkel og Jacob fra Hurup Skole. De havde også vundet en flot fjerdeplads i Unge Forskere-konkurrencen, så der var meget at fejre på Hurup Skole.

 

Alle skolens elever var samlet til ferniseringen, hvor Sofie, Mikkel og Jakob fik lov til at løfte sløret for det farverige maleri. Efterfølgende serverede skolen en enorm 'science-kage'. 

Forhåbentlig kan det flotte maleri og ikke mindst Sofie, Mikkel og Jakobs indsats være med til at inspirere flere elever på Hurup Skole til at deltage i Unge Forskere næste år.