Gå til hovedindhold

Brændstofbesparende vingespidser til Bloom

Magnus - Unge Forskere 2019

Den 26. maj stod Magnus Quaade Oddershede fra Gladsaxe Gymnasium klar til at præsentere sit projekt på Bloom Festival om natur og videnskab. Det var netop hans projekt, der vandt Blooms forsknings- og formidlingspris til Unge Forskere finalen i april 2019, og derfor skulle han fortælle om sit projekt i Søndermarken, ligesom mange danske og udenlandske stjerneforskere.

"Det var meget sjovt at fortælle om mit projekt på Bloom og at fortælle om det til almindelige mennesker, der synes, videnskab er interessant," fortæller Magnus, der dog havde hård konkurrence om publikum, da hans oplæg lå på samme tid, som DNA-forsker og professor Eske Willerslevs holdt sit oplæg. Men trods det mindre publikum var det alligevel en god oplevelse.

"Det endte med at være en god oplevelse, specielt fordi de, der var til foredraget, virkede interesserede og stillede gode spørgsmål."  

Bloom uddeler deres pris til et projekt, der har en ambition om at bidrage med ny viden, der kan øge vores forståelse af universet, naturen eller mennesket, og der læddes vægt, på at projektet formidles bliver formidlet på en måde, der er let at forstå med passion og begejstring. 

Bloom

Foto: Bloom © Malthe Ivarsson

Til finalen til Science EXPO i Bella Center Copenhagen var det Magnus, der fangede juryens interesse med sit projekt Vingespidsers indflydelse på flyvingers effektivitet. Projektet handler om en ny udformning af vingespidsen på flyvemaskiner, der kan give brændstofbesparelser på moderne flyvninger. Projektet skaffede Magnus en 1. præmie i Technology-kategorien.

Med sit projekt løser Magnus et højaktuelt problem, og måske er det netop derfor, at Magnus blev valgt til at komme og fortælle om sit projekt på festivalen.  

Selvom Magnus har erfaring med at præsentere sit projekt fra både semifinalen og finalen i Unge Forskere, fik han alligevel noget særligt ud af at være med i Søndermarken.

...derudover fik jeg lidt et selvtillidsboost, da jeg oplevede, at interessen for mit projekt var stor blandt det fremmødte publikum, og at jeg under foredraget trak folk til, som gik forbi scenen, hvor jeg holdt mit foredag.

Magnus Quaade Oddershede  

"For det første fik jeg erfaring med at fortælle om mit projekt, men derudover fik jeg lidt et selvtillidsboost, da jeg oplevede, at interessen for mit projekt var stor blandt det fremmødte publikum, og at jeg under foredraget trak folk til, som gik forbi scenen, hvor jeg holdt mit foredag," fortæller Magnus. 

Magnus planlægger at lave mere proof of concept-arbejde og få hjælp fra forskere fra blandt andet DTU. Han vil derudover gerne have et patent på sit produkt og kommercialisere det, så det kan blive til virkelighed. 

Magnus skal til september til EUCYS, der i år afholdes i Sofia, Bulgarien, og næste år tager han til Intel ISEF i USA for repræsentere Danmark ved det, der svarer til VM i science.