Biovenlige ligkister

Finalister 2024

Se finalisterne i Unge Forskere 2024

Her på siden kan du se alle de 49 projekter, der er i finalen i Unge Forskere.

Juniorprojekter er projekter lavet af elever fra grundskolen, og seniorprojekter er projekter lavet af elever på ungdomsuddannelserne. 

Life Science-projekter fokuserer på alt levende, hvorimod Physical Science-projekter er handler om ikke-levende systemer. Fælles for alle Technology-projekter er, at eleverne her har lavet en prototype på et produkt, som løser et problem. 

astra girl
  • Konkurrence

  • Kategori

  • Sorter

  • Nulstil søgning
Junior - Life Science
Stand: J23

Augusta har fundet ud af, at alger gennem en forrådnelses- og gæringsproces kan blive tll bioethanol.

Junior - Life Science
Stand: J34

Ingrid, Johanne og Sebastian vil lave et sundt og naturligt tyggegummi på alger. Alger er rige på omega-3, B12, jern og proteiner, og tyggegummiet vil derfor kunne bruges som et bæredygtigt kosttilskud.

Junior - Technology
Stand: J29

Luka og Simone vil lave et sundere, mere bæredygtigt og naturligt alternativ til proteinprodukter, som stadig er smagfuldt.

Junior - Life Science
Stand: J22

Gustav vil finde ikke-medicinske virkemidler til behandling af psoriasisudslæt. Han har gennemgået forskningsliteraturen og vil nu eksperimentere med Indigo og B-12’s virkning som nænsomt og effektivt alternativ til psoriasismedicin.

Junior - Life Science
Stand: J07

Esben og Isabel vil vide, hvordan vi vasker mest effektivt og bæredygtigt. De undersøger, hvad vaskemiddel-enzymet amylases temperaturoptimuum er for at se, om det mest effektive også er det mest bæredygige.

Junior - Life Science
Stand: J46

Signe undersøger planteekstrakter af gamle lægeurters evne til at hæmme bakterieflora. På baggrund af hendes resultater har hun har sammensat en række planteekstrakter, som hun vil bruge til at lave antibakterielle plastre.

Junior - Life Science
Stand: J02

Nicklas og Tobias vil udvikle en tee ud af appelsinskræller. De nuværende tees er lavet af plast og forurener naturen, da de ofte bliver efterladt på golfbanen.

Junior - Life Science
Stand: J41

Freja, Laura og Vigga vil lave et bæredygtigt alternativ til den harpiks, håndboldspillere bruger. Den nye harpiks skal laves ud af naturlige materialer og skal ikke skade tøj og hud, som almindelig harpiks gør.

Junior - Life Science
Stand: J26

Marcel og Wilfred undersøger, om substansen mucilage fra chiafrø kan blive et billigere vegetarisk geleringsmiddel end agar agar, som er det mest udbredte ikke-animalske geleringsmiddel, så flere vælger et ikke-animalsk geleringsmiddel.

Junior - Technology
Stand: J21

Feline undersøger, hvorvidt cigaretfiltre af loofah-svamp og hyldebærmarv vil være et bionedbrydeligt, effektivt og mindre forurenende alternativ til almindelige cigaretfiltre.

Junior - Life Science
Stand: J18

August og Ayaan vil mindske madspild ved at reducere mængden af kød, der bliver smidt ud.

Junior - Technology
Stand: J09

Joshua, Rebecca og Sigrid vil give os mulighed for at tage afsked med vores elskede på en bæredygtig måde.

Junior - Physical Science
Stand: J19

Anja og Marie vil tilføje termoelektriske generatorer som et ekstra trin i forbrændingsmotorer. Generatoren skal mindske energitabet og øge brændstofseffektivitet i motoren og derved gøre forbrændingsmotorer markant mere bæredygtige.

Junior - Life Science
Stand: J06

Flora og Laura vil finde ud af, om musik har en effekt på planter. Derfor har de opstillet et forsøg, hvor de spiller forskellige genrer af musik for forskellige planter for at se, om det påvirker deres vækst.

Junior - Technology
Stand: J03

Severin vil udvikle en webapp, der kan sammenligne en bilists tidligere rute med bilistens igangværende, hvilket gør webappen i stand til at forudsige sving og minde bilisten om at bruge sit blinklys, så der kommer færre uheld i trafikken.

Junior - Physical Science
Stand: J01

Arvid og Noah vil løse problemet med sodvand, som mister brusen og bliver flade, med en bruspille.

Junior - Life Science
Stand: J43

Elise undersøger, om planter kan bruges til at afkøle vores indendørsrum i stedet for miljøbelastende klimaanlæg.

Junior - Technology
Stand: J31

Annika, Caroline og Johanne vil lave en sund og bæredygtig te. Teen skal derfor bestå af danskproducerede hyldebær, havtorn og brændenælde, og så skal resterne efter teen bruges til at lave knækbrød og muffins.

Junior - Life Science
Stand: J38

Alexandru, Elias og Mie vil se, om de kan kombinere coronatests og tandbørster med målet om at skabe en nem måde at teste for corona-smittebærererne i hverdagen og mindske smittespredning.

Junior - Life Science
Stand: J49

Frederik undersøger, hvor meget CO2 et stearinlys udleder, og derved hvor meget de forurener og påvirker indeklimaet.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

Skip to content