Biovenlige ligkister

Finalister 2024

Se finalisterne i Unge Forskere 2024

Her på siden kan du se alle de 49 projekter, der er i finalen i Unge Forskere.

Juniorprojekter er projekter lavet af elever fra grundskolen, og seniorprojekter er projekter lavet af elever på ungdomsuddannelserne. 

Life Science-projekter fokuserer på alt levende, hvorimod Physical Science-projekter er handler om ikke-levende systemer. Fælles for alle Technology-projekter er, at eleverne her har lavet en prototype på et produkt, som løser et problem. 

astra girl
  • Konkurrence

  • Kategori

  • Sorter

  • Nulstil søgning
Senior - Technology
Stand: S27

Fiona, Ida og Freya vil forbedre indeklimaet på uddannelsesinstitutioner ved at bringe planter ind i klasselokalet.

Senior - Life Science
Stand: S22

Nikolai, Sophie og Zana vil finde et alternativ til antibotika ved at teste forskellige naturmidlers evne til at hæmme eller dræbe E.colibakterier.

Senior - Life Science
Stand: S01

Chiara, Emma og Lasse undersøger, hvilke jordtyper og gødninger er de bedste for planter at vokse i.

Senior - Life Science
Stand: S06

Alma, Emma og Simone vil udvinde cellulose fra halm til at lave et nyt, naturligt og bæredygtigt tekstil.

Senior - Life Science
Stand: S04

Zakaria undersøger, om de bispecifikke monoklonale antistoffer kaldet BiTEs kan bruges til at behandle kræfttumorer, der er dannet af kræftceller fra en tumor et andet sted i kroppen.

Senior - Technology
Stand: S07

Alexander, Anine og Lucas har lavet en prototype på et gåbånd for at øge aktiviteten og sundheden hos stillesidende kontorarbejdere.

Senior - Technology
Stand: S24

Asta, Felix og Ludvig vil skabe et bedre undervisningsmiljø for elever med ADHD-træk. Derfor har det lavet en kuglebane, som skal sidde under skolebordet, og som eleven så kan interagere med, når det passer dem.

Senior - Life Science
Stand: S13

Andreas, Line og Ulrikke vil udvikle et bionedbrydeligt cigaretfilter for at reducere mængden af mikroplast i naturen.

Senior - Life Science
Stand: S37

BMI

Ridhima undersøger, hvorvidt kropsfedtprocent er en bedre målestok for mulig fedme og andre sundhedsudfordringer end BMI på tværs af etnicitetsgrupper.

Senior - Technology
Stand: S29

Peter, Sebastian og Simon vil undersøge, hvordan vi optimerer brugen af det grundvand, som ikke kan bruges som drikkevand.

Senior - Technology
Stand: S03

Oliver, Theodor og William har udviklet brusetabletten CheersAway, som lindrer mod tømmermænd ved at give kroppen de essentielle salte og tilsætningsstoffer, som den mangler dagen efter alkoholindtagelse.

Senior - Technology
Stand: S46

Camille, Freja og Lars vil øge livskvaliteten for personer med gigt i hænderne med en beholder, som sikrer et bedre greb om tynde genstande.

Senior - Physical Science
Stand: S43

Thomas har baseret på den spektrofotometriske metode og Lambert-Beers lov udviklet en ny teknik til at analysere forurerende stoffer med en mobiltelefon.

Senior - Physical Science
Stand: S20

Hanh vil blive klogere på dobbeltstjernesystemer, og hvad de kan fortælle os om stjerners egenskaber. Dobbeltstjernesystemer er et fænomen, hvor to stjerner kredser om det samme, og hvis baner derfor overlapper hinanden.

Senior - Physical Science
Stand: S42

Theodor vil gøre vejrmodeller mere præcise ved at forbedre de metoder, som bruges til at måle, hvor meget det regner på havet.

Senior - Physical Science
Stand: S36

Mathilde og Sarah undersøger, om vi kan lagre grøn energi på en mere effektiv og sikker måde ved at lave elektrolyse med en anden elektrolytvæske end vand.

Senior - Life Science
Stand: S18

Karen undersøger enzymer, som er proteiner, der katalyserer kemiske processer. Hun vil se, hvordan koncentrationen af det, enzymet skal omdanne, påvirker reaktionshastigheden på den proces, enzymet laver.

Senior - Physical Science
Stand: S05

Anika, Sofie og Emma drømmer om at skabe noise-cancelling-vægge til at reducere støj. De har derfor undersøgt noise-cancelling-teknologi, destruktiv interferens, og muligheden for at anbringe teknologien i en væg.

Senior - Technology
Stand: S17

Jakob, Jacob og Holger vil mindske madspild med deres app Fresh Alert. Appen skal med kunstig intelligens kunne identificere madvarerne i køleskabet og sende notifikationer, når varen er ved at udløbe – Og så skal den være brugervenlig.

Senior - Technology
Stand: S14

Ashti, Jacob og Nicolai vil udvikle en friktionsfri vandturbine vha. magnetisme. Turbinen skal bruges i vandværker, hvor den vil øge effektiviteten og mindske energispild, så vi kan få meget mere grøn energi fra vand.

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

Skip to content