Gå til hovedindhold

Sceneshows

Den Blå Planet dissekerer dværgkrokodille på scenen til Science i Forum 2017DTU ScienceShow laver forøg på scenen til Science i Forum - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Scienceshows, videnskabsfortællinger og debat - glæd dig til programmet for Science i Forum 2018.

Her på siden vil vi løbende offentliggøre de sceneshows, du kan opleve under Science i Forum, samt en tidsplan, så du kan planlægge dit besøg i Forum.

Lyd og lytning

Ingeborg Okkels, Lydværk

Vi lytter til hverdagens lyde på forskellige måder afhængig af hvilken situation, vi er i. Går vi rundt i byen, navigerer vi ved hjælp af lyden. I andre sitatutioner opfatter vi lyde som ren klang - næsten som musik. Hør Ingeborg Okkels fortælle om lyd, lyttevaner og hvordan vores evne til at genkende lyde, er påvirket af de lyde, vi er vokset op med og er omgivet af. 

Lyd og lytning - Science i Forum 2018

 

Nutidens talenter, fremtidens stjerner

Unge Forskere

Tre tidligere vindere af Unge Forskere konkurrencen fortæller i samtale med Line Friis Frederiksen om, hvordan det var at deltage i Unge Forskere og hvor det har ført dem hen i dag.

Nutidens talenter - fremtidens stjerner - Science i Forum 2018

 

Levende elektriske ledninger: vi tager ikke strøm på dig! 

Signe Brokjær Nielsen, Aarhus Universitet 

Det var en videnskabelig sensation, da en hidtil ukendt elektrisk livsform for fem år siden blev opdaget på bunden af Aarhus Havn. I det iltfattige mudder brugte centimeterlange bakterier elektrisk strøm til at ånde med. Flere arter af sådanne kabel bakterier er siden dukket op overalt på kloden. Tag med på en fascinerede rejse i den virkelige elektroniske verden!

Levende elektriske ledninger - Science i Forum 2018