Gå til hovedindhold

Sponsorpræmier

Hvert år bliver der uddelt en række sponsorpræmier ved Unge Forskere-finalen.  

Præmierne varierer fra deltagelse ved Nobelpris-overrækkelsen, virksomhedspraktik, sparringstimer og patenthjælp til klasseoplevelser med fokus på science. 

Sponsorpræmievinderne udvælges af en separat jury. 

DTU CHALLENGE: Engineer the Future

For at kvalificere dig til præmien, skal du sætte din viden på spil og bruge teknologi og naturvidenskab til at finde løsninger på fremtidens problemer.

Senior:
Præmien er et besøg på Roskilde Festival. Her får to vindere mulighed for at møde og sparre med nogle af de ca. 100 ingeniørstuderende fra DTU, der hvert år benytter Roskilde Festivalen som laboratorium. Her bruger de teknologi og naturvidenskab til at finde løsninger på de problemer og ingeniøropgaver, der findes på festivalen. 

Junior:
Vinderen giver hele sin skole en oplevelse med fascinerende naturvidenskab helt tæt på, når DTU ScienceShow kommer på besøg. 

SIYSS (The Stockholm International Youth Science Seminar)

Vinderen udvælges af Ungdommens Naturvidenskabelige Forening (UNF), og der er ingen faste kriterier for denne præmie.

Senior: 
UNF donerer denne rejse, som inkluderer deltagelse i Nobelprisoverrækkelsen og de efterfølgende festligheder i Stockholm i december.

Novozymes Challenge

Novozymes uddeler en præmie til et projekt, der anvender enzymer til at skabe bæredygtige sociale og miljømæssige løsninger.

Senior:
Det vindende seniorprojekt modtager en pengepræmie på 10.000 kr. + 1 uges ophold i en forskningsafdeling hos Novozymes i Danmark. Her vil den/de studerende få mulighed for at arbejde sammen med dygtige forskere og opleve laboratoriemiljøet hos Novozymes.

Junior:
Det vindende juniorprojekt modtager en pengepræmie på 5.000 kr. 

Teknologisk Institut - En dag i opfinderuniverset

Junior:
Præmien gives til to juniorprojekter, der er baseret på originale og nyskabende ideer, og som har et samfundsperspektiv. Projekterne skal pege på noget banebrydende eller innovativt og samtidig være resultatorienterede og anvendelige. Der præmieres ét projekt øst for Storebælt og ét projekt vest for Storebælt.

Vinderne inviteres sammen med klassen til en dag på Teknologisk Institut med alt betalt. Her vil I høre om, hvordan man på instituttet arbejder med innovation og opfindelser. 

Lundbeckfondens Formidlingspris

Præmien gives til det bedst formidlede projekt. Der foretages en samlet vurdering af udstilling, poster og mundtlig præsentation.

Senior:
Prismodtageren får mulighed for at deltage i London International Youth Science Forum (LIYSF). Her samles 500 talentfulde unge fra 75 lande til et to-ugers event med fokus på science. De to uger byder bl.a. på forelæsninger med nogle af verdens førende forskere, besøg på Oxford og Cambrigde, debatter og diskussioner om aktuelle naturvidenskabelig problemstillinger, en mulighed for at præsentere sit Unge Forskere-projekt for de andre deltagere, en tur på National History Museum, sociale aktiviter og meget mere. Læs mere her.

Junior:
Prisen består af et besøg for vinderen og hele klassen på et inspirerende og fagligt stærkt naturvidenskabeligt formidlingssted efter eget valg. Det kan fx være et besøg hos Kalklandet på Stevns, Experimentarium i København, Naturama på Fyn, Nordsøcentret i Nordjylland eller Universe på Als.

Topsøe Innovation Challenge

Prisen uddeles til et særligt nyskabende projekt, som udvælges af eksperter fra Haldor Topsøe A/S.

Senior:
Med prisen følger en uges praktik i virksomhedens globale forskningscenter i Lyngby, hvor prismodtageren vil få et unikt indblik i at arbejde med innovation og få muligheden for, sammen med forskerne, at være kreativ, udføre spændende forsøg og blive endnu klogere på, hvordan nytænkning i naturfag skaber de bedste løsninger.

Engineering Challenge

Vil du gerne forbedre levevilkårene og hjælpe lokalbefolkningen med at bygge en bedre fremtid ved hjælp af teknologiske løsninger? Ingeniører Uden Grænser uddeler med støtte fra Engineering i Skolen en pris til et projekt, som understøtter FN’s mål for bæredygtig udvikling og fx arbejder med at løse udfordringer med f.eks. rent drikkevand, sanitet, fødevaresikkerhed, miljø eller katastrofeforebyggelse i nogle af verdens mest udsatte lande.

Senior:
Prismodtageren får mulighed for at komme med en af IUG’s projektgrupper på mission i et af verdens fattige lande, hvor de arbejder. Her får vinderen indsigt i, hvordan teknisk viden kommer i spil i forbindelse med internationale udviklingsprojekter.

Junior:
Vinderen får en klassetur til en scienceaktivitet og besøg i klassen af Ingeniører Uden Grænser, der fortæller om, hvordan de bruger teknologi til at forbedre vilkårerne i verdens fattigste lande.

 

Det var så rørende og overvældende at deltage i. En helt igennem unik oplevelse, jeg nok aldrig får lov til at opleve igen.

Kristian Lotzkat om Nobelprisoverrækkelsen