Gå til hovedindhold

Deltag i Unge Forskere

Deltagerbillede senior - Unge Forskere 2018 - ©Astra - Foto: Sanne Vils Axelsen

Fristen for at tilmelde sig Unge Forskere er onsdag d. 26. februar 2020. 

Tilmeldingen til konkurrencen åbner 1. september 2019. Tilmelding foregår elektronisk her - det er hurtigt og nemt. Find en tidspan for Unge Forskere-konkurrencen her.

I Unge Forskere Junior (for elever fra 0. - 10. klasse) er det læreren, som tilmelder eleverne. Her skal uploades en samtykkeerklæring (blanket 1) og en deltagelsesblanket (blanket 2) med forældreunderskift, som uploades i det elektroniske tilmeldingssystem..

I Unge Forskere Senior (for elever på ungdomsuddannelserne) er det eleverne selv, der tilmelder sig. Er eleven over 18, skal samtykkeerklæring (blanket 1) printes og udfyldes og medbringes ved en evt. semifinale. Er eleven under 18 skal samtykkeerklæring (blanket 1) uploades og der derudover underskrives en deltagelsesblanket (blanket 2) af elevens forældre,  som uploades ligeledes i det elektroniske tilmeldingssystem.

Gruppeprojekter
Man kan både deltage i Unge Forskere med sit eget projekt eller som en gruppe med op til tre medlemmer. 

Hvis der er mere end én deltager på projektet, er det vigtigt, at alle tilmeldes på samme elektroniske tilmeldingsformular. Alle i gruppen skal læse og godkende konkurrencebetingelserne.

 

Hvad skal sendes ind? 

Unge Forskere Junior (grundskoler)

  • En kort, præcis beskrivelse af projektet (maks. 350 tegn inkl. mellemrum)

  • Et projektresume på maks. 1 side

  • En projektrapport

 

Unge Forskere Senior (ungdomsuddannelser)

  • En kort, præcis beskrivelse af projektet (maks. 350 tegn inkl. mellemrum)

  • Et projektresume på maks. 2 sider

  • En projektrapport

Vær opmærksom på, at juryen primært bedømmer projekterne ud fra jeres projektresume, mens projektrapporten bruges til at gå i detaljer med udvalgte dele af projektet. Læs mere om bedømmelseskriterierne her.

Vælg kategori
Når du tilmelder et projekt, skal du vælge en af de tre kategorier:

Life Science

Kategorien om alt det levende. For projekter inden for fagområderne biologi, geografi, kemi eller tværgående emner om fx miljø, natur og sundhed.

Physical Science

Kategorien om de ikke-levende systemer. For projekter inden for fagområderne datalogi, fysik, geovidenskab, matematik og statistik eller tværgående emner om fx astronomi eller Jordens kredsløb.

Technology

Kategorien om teknologiske løsninger. For projekter inden for fagområderne datalogi, engineering, mekanik, teknologi eller som del af tværgående emner om fx innovation og entreprenørskab.

Vær opmærksom på, at kategorierne har forskellige bedømmelseskriterier. Du kan se juniorkriterierne her og seniorkriterierne her for alle tre kategorier.