Gå til hovedindhold

Undervisningsmateriale til Unge Forskere

Juniordeltager - Unge Forskere 2018 - ©Astra - Foto: Sanne Vils Axelsen

Gør naturfagsundervisningen kreativ og sæt samtidig innovation på skoleskemaet. Undervisningsmaterialet "Juniorforskerne" giver dig mulighed for at sætte fokus på elevernes egne ideer og den naturvidenskabelige arbejdsmetode.

I samarbejdet med DR Skole og Asger Schmidt (Årets Lærer ved Unge Forskere 2014) har Unge Forskere lavet undervisningsmateriale, der giver dig værktøjerne til et undervisningsforløb eller en temauge, som sætter fokus på elevernes gode ideer.

Juniorforskerne henvender sig til mellemtrinnet, men kan også bruges som inspiration til et forløb for udskolingen.

Forløbet kredser om tre kerneværdier: Fantasi, interesse og viden. Eleverne får mulighed for at opleve naturvidenskab som et kreativt fag, og arbejde problembaseret med en idé eller et emne, de selv har valgt. 

Juniorforskerne indeholder en lang række klip, der handler om børns gode ideer til nye opfindelser. En del af klippene kommer fra DR-Ultra programmet "Børneforskerne", der handler om konkurrencen Unge Forskere. Temaet er opdelt, så man let kan se klip, der følger børnenes projekter i de forskellige faser fra ide til virkelighed.

Målet med temaugen er, at dine elever kan præsentere en ide, som måske kan ende med at komme med i Unge Forskere.