Lærer fortæller om Unge Forskere Junior
  • Unge Forskere Junior

Unge Forskere Junior

Konkurrencen giver alle elever uanset klassetrin mulighed for at arbejde med den naturvidenskabelige arbejdsmetode og undervejs få deres ideer ud i den virkelige verden. Både du og eleverne får mulighed for at skabe værdifulde kontakter med andre science-interesserede og få en oplevelse for livet.

Talentudvikling og klasseundervisning i samme koncept

Unge Forskeres omdrejningspunkt er den challenge- og problembaserede læring og det undersøgende projektarbejde. Dertil kommer et motiverende konkurrenceelement, som giver eleverne et mål uden for skolen.

Nogle elever vil tænde på det handlingsrelaterede og virkelighedsnære i at løse en udfordring, mens andre elever nyder fordybelsen i et undersøgelsesbaseret setup. Til gengæld vil alle dine elever være vilde med at få medindflydelse på deres egen læring, og de kommer gennem alle de naturfaglige kompetenceområder i et Unge Forskere Junior-forløb.

Find også inspiration til, hvordan du bruger Unge Forskere i din undervisning i kataloget.

astra girl

Hvad får eleverne med?

Naturfaglige kompetencer

Eleverne arbejder med den naturvidenskabelige metode i praksis - en proces, der understøtter tilegnelsen af de naturfaglige kompetencer. Når eleverne arbejder med selvvalgte, konkrete problemstillinger, som de brænder for, bliver naturfagene nærværende og relevante.

Netværk og erfaring med virkelighedens verden

Eleverne tager ofte kontakt til eksperter, som giver dem et kig ind i virkelighedens verden. Gennem denne kontakt får eleverne en unik mulighed for at få erfaringer og skabe netværk uden for skolen.

Møder ligesindede unge

De elever, der går videre til semifinalerne og finalen, møder andre engagerede unge med samme interesse. Og de kommer hjem med nye faglige og sociale netværk.

astra girl

Cool at være klog

De talentfulde elever har særlig glæde af et Unge Forskere-forløb, fordi medindflydelsen og det grænseløse projektarbejde virker motiverende på de elever, som savner udfordringer i dagligdagen. Da Unge Forskere Junior er en konkurrence, får de elever, som kan og vil mere med science, en mulighed for at brænde igennem. Talentet kan endda smitte og ændre klassekulturen, så det bliver cool at være klog.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, som inspirerer! Du får idéer og ny viden til, hvordan du kan skabe engagerende naturfagsundervisning af høj kvalitet.

  • Unge Forskere Junior
Skip to content