Juryrunderne er i gang

Unge Forskere Ordbog

Projektet

Projektbeskrivelse
Projektbeskrivelsen er et skema, der udfyldes med svarene på en række spørgsmål til projektet. Projektbeskrivelsen er en af de tre dele, der skal afleveres ved afleveringsfristen i februar.
Læs mere på siden om den gode projektbeskrivelse.

Rapport
Rapporten fortæller historien om projektet fra ide til løsning, fra problemformulering til konklusion - og måske til nye spørgsmål. Rapporten afleveres som en del af projektet til afleveringsfristen i februar. Læs mere om de vigtigste spørgsmål, rapporten skal svare på, eksempler og gode råd til opbygningen på siden om den gode rapport.

Video-pitch
Eleverne afleverer en kort film, et video-pitch, hvor de præsenterer deres projekt mundtligt. Elevernes video-pitch er en af de tre ting, der afleveres ved afleveringsfristen i februar. Læs mere om det gode video-pitch.

Poster
Til semifinalen skal hvert projekt medbringe en videnskabelig poster. Posteren indgår i den samlede vurdering af projektet. Læs mere om den gode poster.

Præsentation
Deltagerne forbereder en fremlæggelse, så de kan præsentere projektet, når de får besøg af juryen til semifinalen og senere finalen. Læs mere om den gode præsentation

astra girl

Jury

Forjury
Den samlede jury, der vurderer, hvilke projekter der går videre til semifinalen.

Semifinalejury
Juryen der vurderer projekterne til semifinalen.

Finalejury
De jurymedlemmer der vurderer projekterne til finalen. Her er juryen inddelt efter de tre kategorier: Life Science, Physical Science og Technology.

Grand Jury
Udvalgte jurymedlemmer fra hver kategori som beslutter, hvem af de tre førstepræmier fra hver kategori, der kåres som samlet vinder og titlen som Årets Unge Forsker. 

Særjury
Uddeler særpriserne blandt projekterne i finalen. Her er jurymedlemmerne fordelt på de enkelte priser og udvælges af prisuddeleren.

Bedømmelseskriterier
Juryen bruger bedømmelseskriterierne, når de vurderer projekterne. Find bedømmelseskriterierne her.

astra girl

Kategorierne

Kategorier
Projekterne fordeles fra begyndelsen i tre kategorier. Projekter i samme kategori konkurrerer mod hinanden i finalen. Kun den samlede vinder vælges på tværs af de tre kategorier.

Life Science
Kategorien om alt det levende. For projekter inden for fagområderne biologi, geografi, kemi eller tværgående emner om fx miljø, natur og sundhed.

Technology
Kategorien om teknologiske løsninger. For projekter inden for fagområderne datalogi, engineering, mekanik, teknologi eller som del af tværgående emner om fx innovation og entreprenørskab.

Physical Science
Kategorien om de ikke-levende systemer. For projekter inden for fagområderne datalogi, fysik, geovidenskab, matematik og statistik eller tværgående emner om fx astronomi eller Jordens kredsløb.

astra girl

Begivenheder

Tilmeldingsfrist
Afleveringsfrist, hvor projektet afleveres på mit.ungeforskere.dk. Fristen for den kommende konkurrence er d. 27. januar 2025.

Semifinale
Der afholdes semifinaler i løbet af en uge i foråret. Semifinalen tager en dag fra morgen til eftermiddag. Semifinalen afsluttes med en udvælgelsesceremoni, hvor det afsløres, hvem der er gået videre til finalen.

Finale
Konkurrencen kulminerer i glitrende finale, hvor finalisterne hyldes og vinderne findes.

astra girl

Konkurrencen

Unge Forskere Junior
Unge Forskere-konkurrencen for elever i grundskolen

Unge Forskere Senior
Unge Forskere-konkurrencen for elever på ungdomsuddannelserne.

Min Vildeste Ide
Illustrationskonkurrence, der er en del af Unge Forskere-konkurrencen for elever i grundskolen.

Mit.ungeforskere.dk
Mit.ungeforskere.dk er der, hvor projekterne afleveres, deltagerne modtager feedback og får vigtig information om konkurrencen. Kaldes også for Unge Forskeres konkurrencemodul.

info@ungeforskere.dk
Skriv til info@ungeforskere.dk, hvis du har nogle spørgsmål om konkurrencen eller oplever udfordringer undervejs.

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

Skip to content