Elev og lærer arbejder med naturvidenskab sammen

Undervisningsmateriale

Fantasi, interesse og viden

I samarbejdet med DR Skole og Asger Schmidt (Årets Lærer ved Unge Forskere 2014) har Unge Forskere lavet undervisningsmateriale, der giver dig værktøjerne til et undervisningsforløb eller en temauge, som sætter fokus på elevernes gode ideer.

Juniorforskerne henvender sig til mellemtrinnet, men kan også bruges som inspiration til et forløb for udskolingen.

Forløbet kredser om tre kerneværdier: Fantasi, interesse og viden. Eleverne får mulighed for at opleve naturvidenskab som et kreativt fag, og arbejde problembaseret med en ide eller et emne, de selv har valgt. 

Juniorforskerne indeholder en lang række klip, der handler om børns gode ideer til nye opfindelser. En del af klippene kommer fra DR-Ultra programmet "Børneforskerne", der handler om konkurrencen Unge Forskere. Temaet er opdelt, så man let kan se klip, der følger børnenes projekter i de forskellige faser fra ide til virkelighed.

Målet med temaugen er, at dine elever kan præsentere en ide, som måske kan ende med at komme med i Unge Forskere.

astra girl

Gør naturfagsundervisningen kreativ og sæt samtidig innovation på skoleskemaet

Undervisningsmaterialet Juniorforskerne giver dig mulighed for at sætte fokus på elevernes egne ideer og den naturvidenskabelige arbejdsmetode.

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder. 

Skip to content