Finalist fortæller om sit projekt til en skoleklasse

Konkurrencens forløb

Her finder du en oversigt
over konkurrencens forløb

Klik også ind på tidslinjen, hvor der er mere visuel oversigt over konkurrencens forløb.

HUSK, at deadline for indsendelse af projekter er d. 31. januar 2024.

astra girl

1. Forberedelse

Den første halvdel af skoleåret er der tid til at brainstorme, danne grupper, vælge en problemstilling, udføre forsøg, lave modeller og skrive rapport.

2. Kickstart Unge Forskere i uge 39 

Naturvidenskabsfestival i uge 39 er en oplagt mulighed for at udforske og teste ideer til projekter eller arbejde med Unge Forskere-metoden.

3. Tilmeld projektet senest d. 31. januar 2024

Tilmeld projekter ved at uploade en projektrapport, en en-sides projektbeskrivelse og et video-pitch på op til tre minutter.

4. Udtaget til semifinalen

Kort efter tilmeldingen udtages projekter til semifinalerne af en forjury. Der er tid til at forbedre projekterne, forberede posters og evt. udarbejde modeller/prototyper samt øve den mundtlige fremlæggelse, som skal præstenteres for juryen.

5. Regionale semifinaler

De bedste 100 juniorprojekter

Unge Forskere holder semifinaler i hele Danmark. De 100 bedste juniorprojekter går videre til semifinalerne og får besked kort efter indsendelsesfristen.

Til semifinalerne møder deltagerne for første gang jurymedlemmerne ansigt til ansigt. Eleverne skal her fortælle om deres projekter, have en poster og måske en demonstration klar til dommerne. Bemærk, at der er kort tid fra indsendelsesfristen til semifinalerne. Det gælder derfor om at komme hurtigt i gang med at få klargjort sin udstilling, hvis man kvalificerer sig til semifinalen. Juryen udvælger de 50 bedste projekter, som går videre til finalen

 

Måske skal I deltage i en anden region

Deltagere kan blive inviteret til semifinale i en anden region end hjemregionen. Det er nemlig altid de 200 bedste projekter fra junior og senior, der når til semifinalerne, hvilket ikke altid er ligeligt fordelt på regionerne. Unge Forskere dækker ikke udgifter til transport i forbindelse med semifinaleren.

Her foregår semifinalerne

6. Finalecamp i marts 2024

Med finalepladsen følger konstruktiv feedback fra juryen og en enestående mulighed for at deltage i en to-dages camp.

Her bliver deltagerne coachet til at forbedre projekterne og se patentpotentiale, samtidig med at de får mulighed for at møde de andre seniordeltagere.

7. Finalen d. 21. - 23. april 2024

Finalen afholdes til Science EXPO og strækker sig over tre dage.

Deltagerne møder både publikum, besøgende skoleelever og finalejuryen. Der vil være et spændende socialt program for både finaledeltagere og deres tilmeldte lærere. 

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

Skip to content