Finalist fortæller om sit projekt til en skoleklasse

Konkurrencens forløb

Her finder du en oversigt
over konkurrencens forløb

Klik også ind på tidslinjen, hvor der er mere visuel oversigt over konkurrencens forløb.

HUSK, at deadline for indsendelse af projekter er d. 31. januar 2024.

astra girl

1. Forberedelse

Den første halvdel af skoleåret er der tid til at brainstorme, danne grupper, vælge en problemstilling, udføre forsøg, lave modeller og skrive rapport.

2. Kickstart Unge Forskere i uge 39 

Naturvidenskabsfestival i uge 39 er en oplagt mulighed for at udforske og teste ideer til projekter eller arbejde med Unge Forskere-metoden.

3. Tilmeld projektet senest d. 31. januar 2024

Tilmeld projekter ved at uploade en projektrapport, en en-sides projektbeskrivelse og et video-pitch på op til tre minutter.

4. Udtaget til semifinalen

Kort efter tilmeldingen udtages projekter til semifinalerne af en forjury. Der er tid til at forbedre projekterne, forberede posters og evt. udarbejde modeller/prototyper samt øve den mundtlige fremlæggelse, som skal præstenteres for juryen.

5. Regionale semifinaler

De bedste 100 juniorprojekter

Unge Forskere holder semifinaler i hele Danmark. De 100 bedste juniorprojekter går videre til semifinalerne og får besked kort efter indsendelsesfristen.

Til semifinalerne møder deltagerne for første gang jurymedlemmerne ansigt til ansigt. Eleverne skal her fortælle om deres projekter, have en poster og måske en demonstration klar til dommerne. Bemærk, at der er kort tid fra indsendelsesfristen til semifinalerne. Det gælder derfor om at komme hurtigt i gang med at få klargjort sin udstilling, hvis man kvalificerer sig til semifinalen. Juryen udvælger de 50 bedste projekter, som går videre til finalen

 

Måske skal I deltage i en anden region

Deltagere kan blive inviteret til semifinale i en anden region end hjemregionen. Det er nemlig altid de 200 bedste projekter fra junior og senior, der når til semifinalerne, hvilket ikke altid er ligeligt fordelt på regionerne. Unge Forskere dækker ikke udgifter til transport i forbindelse med semifinaleren.

 

Foreløbigt program

Dagsprogrammet for en semifinale ser typisk sådan ud: 

8.30: Semifinalisterne ankommer og stiller op
9.30: Unge Forskere og semifinalevært byder velkommen
9.40: Juryrunder begynder. Som semifinalist præsenterer du dit projekt for semifinalejuryen. I løbet af dagen vil du få besøg af mindst fire jurymedlemmer
12.15: Frokost
13.00: Åbent hus (specificeret program, hvis der er underholdning m.m.)
15.15 - Udvælgelsesceremoni
16.00 - Farvel og tak for i

Her foregår semifinalerne

Aalborghus Gymnasium

6. Finalecamp i marts 2024

Når du er udtaget til finalen bliver du inviteret til en endags camp, i henholdsvis i Sorø d. 18. marts eller d. 19 marts i Vejle. Campen er udbudt af Science Talenter. Her får du sparring på både den visuelle og mundtlige formidling af projektet. Det er god mulighed for at finpudse de sidste detaljer, møde de andre deltagere i Unge Forskere Junior og skabe et netværk med andre unge, der brænder for naturvidenskab og teknologi. Desuden vil du få chancen for at møde Unge Forskere teamet og få svar på eventuelle spørgsmål, du måtte have inden finalen i april.

Glade publikummer til præmieoverrækkelse

Ole Glanz - Årets lærer 2022

At tage til finalecamp er en fantastisk mulighed for at få en masse god feedback på både ens pitch og poster. Samtidig får eleverne her dannet netværk med de andre unge. Det er egentlig generelt bare en rigtig fed dag

7. Finalen d. 21. - 23. april 2024

Foreløbigt program 

Som finalist deltager du i samtlige programpunkter beskrevet nedenfor.

Søndag d. 21. april 2024:
Du ankommer og sætter din stand op i god tid før Science EXPO åbner. Derefter deltager du i Åbent hus fra kl. 14.00 – 18.00, hvor du præsenterer dit projekt for besøgende. Efter åbent hus vil der være aftensmad og en social aktivitet med de andre finalister.

Mandag d. 22. april 2024:
Du deltager i Åbent hus fra kl. 9.00 - 13.00. Herefter er der juryrunder, hvor du får besøg af flere jurymedlemmer og præsenterer dit projekt. Efter juryrunderne er der planlagt en social aktivitet.

Tirsdag d. 23. april 2024:
Du deltager i Åbent hus fra kl. 9.00 - 13.00. Herefter begynder  præmieoverrækkelsen, hvor vinderne afsløres med efterfølgende reception. 

 

Modtag Astras nyhedsbrev

Tilmeld dig til Astras nyhedsbrev og få løbende inspiration og ny viden til din undervisning i naturfag og de naturvidenskabelige fagområder.

Skip to content