Gå til hovedindhold

Skole- og lærerpræmier

Novo Nordisk Naturfagspris-vindere - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Vindere af Novo Nordisk Fondens Lærerpris 2017.

Der uddeles hvert år en række priser til lærere og undervisere, der har gjort sig særligt bemærket i deres arbejde med Unge Forskere i grundskolen og på ungdomsuddannelserne.

Priser til lærere og skoler

Årets Unge Forsker-lærer/underviser

Der uddeles hvert år to underviserpriser - en til en lærer/underviser i grundskolen og en til en lærer/underviser på ungdomsuddannelserne. Prisen går til en person eller et team, som har gjort sig særligt bemærket for arbejdet med Unge Forskere og den naturfaglige undervisning i skoleåret op til finalen. Juryen træffer sin afgørelse umiddelbart efter indsendelsesfristen, så vinderen bliver inviteret med til finalen og får overrakt sin præmie af Unge Forskeres protektor H.K.H. Prins Joachim.

Prisen er på 10.000 kr. og uddeles af Unge Forskere. 

 

Hempel Fonden/DTU Forskerskolepris

Gør jeres gymnasium en ekstra insats for STEM-fagene? Eller har I et ønske om at gøre det? Bliv Årets Forskerskole, og modtag 100.000 kr. 

Hempel Fonden lægger stor vægt på at støtte forskning og uddannelse. Hempel Fonden-DTU Forskerskolepris anerkender hvert år to gymnasier - et vest og et øst for Storebælt - som vil gøre en særlig indsats for at styrke undervisning i STEM-fagene.

Prisen består af 100.000 kr. til hvert gymnasium, og den skal understøtte nye indsatser. Derudover vinder begge gymnasier et besøg på DTU Lyngby samt besøg af DTU ScienceShow på deres skole.

 Vinderen udvælges af en jury fra Hempel Fonden-DTU og bliver annonceret i forbindelse med Unge Forskere-finalen, der afholdes i København. 

For at være med i konkurrencen skal rektor indstille skolen til prisen. Dette gøres ved at sende en email til info@ungeforskere.dk med beskrivelse af gymnasiets aktiviteter eller vision for:

hvordan I skaber øget fokus på STEM-fagene og STEM i undervisningen

hvordan I arbejder med at understøtte talenter med fokus på STEM

hvordan I udvikler konkrete STEM-understøttende aktiviteter/events og lignende

I kan altså både beskrive hvilke aktiviteter, der allerede er i gang, og hvilke aktiviteter, I ønsker at søsætte fremover. Desuden skal I have projekter med i Unge Forskere, og det forventes, at Unge Forskere eller lignende talentprogrammer er en del af jeres vision for at styrke undervisningen i STEM-fagene.

Deadline for indstilling er 25. marts kl. 12.00