Gå til hovedindhold

Vinderne af skole- og lærerpræmier

Årets grundskolelærer:

Jane Vie Christensen 
Hurup Skole, Thisted Kommune

Motivering

Jane har med begejstring og gåpåmod arbejdet med Unge Forskere. Hurup Skole har inspireret med aktiviteter, der med Unge Forskere som ramme, har sat fokus på at understøtte arbejdet med naturfag og udfoldet konkurrencens muligheder i en regional sammenhæng ved blandt andet at inddrage det lokale gymnasium. Bliv endelig ved med det. Kæmpe stort tillykke og vi glæder os til at se mange flere deltagere fra både Hurup skole og i det hele taget region Nord.


Årets gymnasielærer 

Steen Heide
Odense Tekniske Gymnasium

Motivering

Odense Tekniske Gymnasium har igennem en lang årrække deltaget i Unge Forskere. Vi kan se hvordan, der på på alle klassetrin, hvert år indsendes projekter, der går hele vejen til finalen og ofte også ender på podiet. Den systematiske opbakning er helt essentielt for elevernes deltagelse i Unge Forskere. Og for det vil vi gerne sige kæmpe tillykke til dig - Steen Heide - og vi glæder os til i fremtiden også at modtage projekter fra Odense Tekniske Gymnasium.
 

Årets forskerskoler - Hempel-DTU Forskerskolepris 2019

Vest for Storebælt: Thisted Gymnasium – stx og hf

Ved Lektor Betina Nyborg Lind

Motivering:
Thisted Gymnasium – stx og hf
Thisted Gymnasium – stx og hf samarbejder med lokale folkeskoler, fx igennem Unge Forskere Junior, Naturvidenskabsfestival og Naturfagsmaraton hvor gymnasiets egne elever i høj grad inddrages og fungerer som vejledere og undervisere. Desuden har gymnasiet en lang række aktiviteter og talentpleje for skolens elever. 

Øst for Storebælt: Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole

Ved Anders Kloppenborg Rektor
og Lektor, PhD, Morten Eskildsen

Motivering 
Birkerød Gymnasium HF, IB & Kostskole har et stærkt fokus på STEM-fagende igennem en lang række aktiviteter, bl.a. integrering af robotter i undervisningen, særlig fokus på matematik og deltager i mange konkurrencer. Derudover har de fokus på at inddrage kommunens folkeskoler i form af Masterclasses.
Øst for Storebælt: Birkerød Gymnasium, HF, IB & Kostskole
Lektor, PhD, Morten Eskildsen