Gå til hovedindhold

Min Vildeste Ide

Min Vildeste Idé - Unge Forskere - Foto: Sanne Vils Axelsen © Astra

Har du lyst til at arbejde med den naturvidenskabelige metode på en nærværende og sjov måde? Min Vildeste Ide er et godt sted at starte.

Min Vildeste Ide er konkurrencen, hvor innovation og naturfaglige kompetencer går hånd i hånd i din naturfagsundervisning - og hvor konkurrenceelementet er et ekstra motiverende krydderi for eleverne.

I Min Vildeste Ide skal eleverne finde innovative løsninger på en problemstilling, de selv vælger. Eleverne deltager i konkurrencen ved at illustrere deres opfindelse eller ide og indsende den til Unge Forskere. Ideen skal tage afsæt i naturvidenskaben.

Min Vildeste Ide et godt sted at starte, da den er er mindre tidskrævende end Unge Forskere Junior. Du kan få inspiration til at starte dit eget forløb med vores undervisningsmateriale.

Har dine elever den vildeste ide? 
Min Vildeste Ide skaber gode rammer for elevernes arbejde med undringsspørgsmål og løsninger, og det er let at involvere hele klassen. Måske er løsningerne opfindelser, der kan gøre en forskel i elevernes egen hverdag?

Min Vildeste Ide er en individuel konkurrence, hvor en, flere eller alle eleverne fra din klasse kan indsende hver deres bidrag. De har mulighed for at vinde op til 10.000 kr. til klassekassen. Se alle præmierne, og lad dig inspirere af tidligere vindere.

Den samlede vinder bliver sammen med sin lærer inviteret med til finalen for Unge Forskere, og får overrakt sin præmie af Unge Forskeres protektor H.K.H. Prins Joachim.